Дата публікації:
26 травня 2023
Кількість переглядів:
432
Поділитися:

Доцент кафедри журналістики та філології факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Сумського державного університету Алла Ярова взяла участь та виступила на 68 Міжнародній конференції «Автоматизація комунікації та автоматизовані медіа: виклики та медіадослідження». Науковий форум проходив у місті Бремен (Німеччина) з 18 по 20 травня.

На конференції працювало кілька дискусійних панелей, зокрема «Дослідницьке програмне забезпечення для вимірювання використання медіа», «Проблеми дослідження алгоритмічної/автоматизованої медіа-комунікації», «Журналістика та її межі», «Від людино-машинної взаємодії до «комунікативного штучного інтелекту». Спеціальна панель, організована у співпраці з Volkswagen Foundation, представляла українські дослідження проблеми дезінформації, зокрема російської дезінформації про війну в Україні, орієнтованої на європейський та світовий простір.

Алла ЯРОВА, що представляла СумДУ і Медійний університет Штутгарта, виголосила авторську доповідь «Російська дезінформація в Німеччині: теми, елементи, наративний дизайн». У своєму дослідженні науковиця узагальнила проблему російської дезінформації. При цьому констатувавши: «Можна говорити про п’ять типів телеграм-каналів, які поширюють російську дезінформацію або проросійську пропаганду в Німеччині. Частину з них зумисне створили після повномасштабного російського вторгнення, частину після заборони пропагандистських медіа «russia today» і «sputnik», якісь канали мають німецьку геолокацію і російськомовний контент, а якісь – російську геолокацію і німецькомовний контент. Є німецькомовні канали, засновані в Німеччині. Разом вони становлять єдину мережу, що має на меті поширювати дезінформацію про війну в Україні, а також маніпулювати громадською думкою в Німеччині».

Представниця кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Алла ЯРОВА стала однією з перших представників медіагалузі України, хто виступив на такому вагомому науковому заході, як Бременський форум.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]