Дата публікації:
08 червня 2023
Кількість переглядів:
722
Поділитися:

7 червня Сумський державний університет із робочим візитом відвідав голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

Передусім, керівник ОВА вшанував пам’ять студентів і випускників, які віддали своє життя за Україну, поклав квіти до «Пам’ятного знака загиблому студенту-воїну», встановленого на території університету.

У ході зустрічі з ректором Василем КАРПУШЕЮ, представниками менеджменту СумДУ було обговорено актуальні питання розвитку освітньої галузі, особливості організації діяльності закладів освіти у прикордонному регіоні. Як зазначив Василь КАРПУША, навіть в умовах воєнного стану  університет нарощує показники своєї діяльності, підтвердженням чому є результати авторитетних міжнародних рейтингів. Зокрема, за результатами щорічного рейтингу університетів Impact Rankings, презентованого тиждень тому британською рейтинговою агенцією Times Higher Education, СумДУ – перший серед університетів України та увійшов у топ-301-400 кращих ЗВО світу.

Під час оглядової екскурсії голова ОВА ознайомився з матеріально-технічною базою університету, навчальними ресурсами, зокрема, з сервісами і послугами, які надає інформаційно-бібліотечна система СумДУ, оцінив освітні можливості онлайн- та вебінар-студій, лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab». Науковці університету в Центрі колективного користування науковим обладнанням та в лабораторіях кафедри комп’ютеризованих систем управління продемонстрували унікальні наукові напрацювання.

Також посадовець відвідав Центр пляжного волейболу, навчальні центри ІТ, в Літературній вітальні поспілкувався зі студентами, наголосив на важливій ролі студентства та висококваліфікованих фахівців у повоєнній відбудові країни.

Володимир Артюх відзначив інноваційні потужності університету, командну роботу колективу, що забезпечує закладу успішність і розвиток.  

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]