Дата публікації:
09 червня 2023
Кількість переглядів:
566
Поділитися:

9  червня на базі  Національного університету «Львівська політехніка» відбулась Міжнародна конференція «Інтернаціоналізація як ключова засада стійкості і відновлення: підсумки першого року програми Twinning».

Серед учасників заходу – представники університетів України та Асоціації університетів Великої Британії, що долучились до проєкту «Ініціатива єднання», компаній Cormack Consultancy Group та FutureLearn, Офісу Президента України, Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, Міністерства освіти і науки України.

На даний час у проєкті беруть участь вже більше 100 закладів  вищої освіти України, Великої Британії, США та Європи. Серед них і Сумський державний університет.

Перший проректор Сергій ЛЄОНОВ і начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО презентували на конференції результати співробітництва СумДУ з Університетом м. Ліверпуль (Великобританія). Серед напрямків освітньої взаємодії українського і британського закладів вищої освіти, що стали університетами-побратимами у червні 2022 року в рамках «Ініціативи єднання», зокрема, спільна реалізація освітніх програм, академічні обміни та програми академічної мобільності, спільні наукові дослідження, доступ до сучасних лабораторій, онлайн-курсів та інших ресурсів для здобувачів освіти, викладачів і науковців.

Присутні на конференції ознайомились також з презентацією директора компанії Cormack Consultancy Group Чарльза КОРМАКА «Інтернаціоналізація через призму війни: перший рік Twinning: досягнення та труднощі. Стратегія Twinning на 2023-2024 рр.» та з презентацією «Twinning: приклади, що надихають», у якій представлено результати співробітництва українських університетів з британськими університетами-побратимами.

У рамках заходу учасники взяли участь у брейнстормінг-сесії «Пріоритети, потреби, майбутні проєкти та шляхи для внутрішньої і міжнародної співпраці» та панельній дискусії «Як університетам стати рушіями регіональної та секторальної відбудови?».

За результатами конференції було обговорено майбутні механізми, заходи і плани  для подальшої співпраці з закордонними партнерами в рамках «Ініціативи єднання».

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]