Дата публікації:
12 червня 2023
Кількість переглядів:
543
Поділитися:

Центр колективного користування науковим обладнанням «Центр біомедичних досліджень» (Biomedical Research Center) навчально-наукового медичного інституту  Сумського державного університету отримав новий проєкт ЄС Horizon Europe MSCA-SE «Електропровідні полімерні 3D скафолди як нові стратегії для біомедичних застосувань» - ESCULAPE.

Проєкт спрямований на розробку інноваційних рішень, від виробництва до впровадження, з використанням MXenes, нового класу двовимірних (2D) матеріалів, що складаються з карбідів/карбонітридів перехідних металів.

Команда Центру біомедичних досліджень СумДУ пишається тим, що зібрала для спільної роботи виняткову групу академічних та індустріальних партнерів з ЄС та інших країн світу. У складі консорціуму: провідний виробник MXenes – Центр Матеріалознавства (Київ, Україна). Крім того, в рамках проєкту науковці СумДУ співпрацюють з відомими установами, що спеціалізуються на біоматеріалах, полімерах, нанотехнологіях, тканинній інженерії, мікробіології та медицині, включаючи Латвійський університет (Латвія), Університет Східної Фінляндії (Фінляндія), Університет Адама Міцкевича в Познані (Польща), Французький національний інститут здоров’я, Inserm (Франція), Вільнюський університет (Литва), Elektronikas Un Datorzinatnu Instituts (Латвія), BIOFABICS LDA (Португалія), RESPILON MEMBRANES S.R.O. (Чехія) та Університет Кампінас (Бразилія).

Новий проєкт – це прогресивний крок на шляху розвитку української медичної науки. Новими ідеями, новаторськими технологіями та дослідницькою мобільністю науковці СумДУ роблять вагомий внесок в сьогодення і майбутнє України, зміцнення її наукового потенціалу.

СумДУ вітає колектив Центру біомедичних досліджень з черговою перемогою, бажає успішної реалізації потужної наукової роботи!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]