Дата публікації:
16 червня 2023
Кількість переглядів:
655
Поділитися:

На порядок денний засідання, 15 червня, було винесено кілька питань. Зокрема, про стан забезпечення якості вищої освіти за освітніми програмами факультету електроніки та інформаційних технологій учасників засідання поінформував декан Олексій ДРОЗДЕНКО.

Він повідомив, що на факультеті ЕлІТ підготовка здійснюється за 12 спеціальностями в рамках 11 освітніх програм ОС «бакалавр», 12 освітніх  ОС «магістр» та 3 освітніх програм ОС «доктор філософії». Зокрема, ОП «Інформатика» та «Інформаційні технології проєктування» ОС «бакалавр» та ОС «магістр» реалізуються в англомовному форматі. Викладання дисциплін англійською мовою проводиться на 5 з 10 кафедр факультету. У 2023 році ОП «Інформатика» та «Інформаційні технології проєктування» отримали рекомендацію від Kharkiv IT Cluster, згідно з якою зміст ОП адаптовано до поточних вимог IT-індустрії.

Олексій ДРОЗДЕНКО акцентував увагу на питаннях формування контингенту студентів, кадрового забезпечення кафедр факультету, акредитації освітніх програм, взаємодії з роботодавцями, наукової роботи студентів, академічної мобільності тощо.

Щодо окреслених на засіданні проблемних питань, проректорка з науково-педагогічної роботи Інна ШКОЛЬНИК висловила низку пропозицій до проєкту рішення Ради з якості, спрямованих на поліпшення показників забезпечення якості навчального процесу на факультеті.

«Питання якості складне, багатопланове й багатофакторне. Це стосується усіх факультетів й університету в цілому. Я бачу зростання активності менеджменту факультету ЕлІТ, більш глибоке занурення в питання якості, вдячний очільнику факультету за цю роботу», – зазначив голова Ради з якості Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Також на обговорення були винесені питання «Про проведення постакредитаційного моніторингу освітніх програм, які пройшли акредитаційну експертизу у 2019-2020 та 2020-2021 навчальних роках» і «Про методичні рекомендації кафедрам щодо організації освітньої діяльності в 2023-2024 навчальному році».

Голосуванням Рада з якості затвердила план роботи на 2023-2024 навчальний рік і визначила рекомендації Вченій раді СумДУ щодо затвердження змін до освітніх програм та навчальних планів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]