Дата публікації:
27 червня 2023
Кількість переглядів:
1876
Поділитися:

23-24 червня у Львові пройшов Всеукраїнський конкурс проєктів громадянської дії «ДемБачення», організований Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES). У конкурсі взяли участь випускники курсу «Демократія: від теорії до практики».

Усього до другого туру конкурсу було відібрано 10 команд з різних куточків України. Із них переможцями фіналу стало чотири команди. Сумський державний університет у фіналі представляла команда навчально-наукового медичного інституту у складі Альони ЯРЕМЕНКО (керівниця проєктної групи) та Дар’ї ЛАЗОРЕНКО. Проєкт «Емоційне вигорання медичних працівників» за темою «Ментальне здоров’я», підготовлений та реалізований дівчатами за менторства доцента, кандидата політичних наук Валентини ОПАНАСЮК здобув першу номінацію та приз глядацьких симпатій.

Особливістю цього конкурсу стала широта тем, які були реалізовані в межах проєктної діяльності; проведення конкурсу очно, що дало можливість учасникам здружитися та обмінятися корисними контактами, а також приїзд із США в Україну та підтримка учасників авторкою-розробницею курсу «Демократія: від теорії до практики» професоркою Гріг БЕРРОУЗ, яка й вручила першу номінацію «Адвокація» та приз глядацьких симпатій команді СумДУ.

Сертифікат переможця від IFES дозволяє команді отримати шестимісячну менторську та ресурсну підтримку.

Проєкт реалізований на одній із баз практики НН медичного інституту СумДУ та підтриманий Сумським обласним Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Надалі, за грантової підтримки, проєкт планується масштабувати на п’ять прикордонних міст Сумської області, що знаходяться під постійними обстрілами, а медичні працівники місцевих Центрів екстреної медичної допомоги  працюють у особливо несприятливих, стресових умовах.

«Емоційне вигорання обмежує можливості медичного працівника приймати швидкі виважені рішення, а це може впливати на життя та здоров’я пацієнта. Тому ми обрали для розширення проєкту прифронтові громади міст Білопілля, Краснопілля, Глухів, Шостка та Середино-Буда, а також підготували та опублікували рекомендації для керівників Центів екстреної медичної допомоги. Переконані, що соціально відповідальна політика СумДУ та підтримка IFES допоможуть реалізувати проєкт. Вже маємо дуже перспективні плани та готові втілювати їх у життя», –  зазначила Альона Яременко.

Побажаємо дівчатам успіхів у реалізації, а всім нам – бути небайдужими та громадсько активними. 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]