Дата публікації:
03 липня 2023
Кількість переглядів:
388
Поділитися:

У Сумській області відбувся регіональний відбір для отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» серед цивільних і військових медиків, котрі перебувають у зоні бойових дій.

У відборі взяли участь близько 40 номінантів, серед яких військові лікарі та середні медичні працівники. Переможцем регіонального відбору в номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» став доцент кафедри громадського здоров’я навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету, старший сержант медичної служби, старший лікар евакуаційної бригади Євген СМІЯНОВ.

На церемонії вручення були присутні представники колективів більшості лікарень міста Суми і області, медичної громадськості, військовослужбовці, заступник командувача сухопутними військами України, народні депутати України, мери міст. У зв’язку з виконанням службових доручень Євген Сміянов не зміг особисто отримати нагороду. В урочистому врученні взяв участь його батько, лікар, завідувач кафедрою громадського здоров’я, професор Владислав Сміянов.

Подяки і грамоти від Регіональної та Поважної ради отримали лікарі й медичні сестри Охтирської, Роменської, Білопільської, Тростянецької центральних районних лікарень, Сумської міської центральної лікарні, Клінічної лікарні Святого Пантелеймона, Дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди.

Сумський державний університет вітає Євгена Сміянова та бажає йому міцного здоров’я, незламності духу і найскорішого здобуття  нашої найбільшої перемоги!

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]