Дата публікації:
12 липня 2023
Кількість переглядів:
344
Поділитися:

Про цю ініціативу було оголошено 10 липня в м. Абуджа (Нігерія) на зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Нігерії Іван ХОЛОСТЕНКА, заступниці начальника управління міжнародного співробітництва Сумського державного університету Тетяни МАЙБОРОДИ та офіційного представника Торгово-промислової палати України в Нігерії Олени НЕДРИГАЙЛО з випускниками Сумського державного університету.

У ході зустрічі було обговорено стан українсько-нігерійських зв’язків у сфері освіти, плани та перспективи розвитку взаємовідносин, зокрема, прийнято рішення про утворення на базі Посольства Об’єднання випускників українських університетів, яке покликане сприяти подальшій популяризації української освіти серед нігерійців і надавати підтримку абітурієнтам, які матимуть бажання навчатися в Україні.

Учасники зустрічі наголошували, що якісна українська освіта вже традиційно користується популярністю серед нігерійських абітурієнтів. Повертаючись до Нігерії, завантажені знаннями, з дипломами українських закладів вищої освіти, випускники успішно будують власну кар’єру і розвивають свою країну.

Колишні студенти СумДУ, які приїхали на зустріч з різних куточків Нігерії, поділились приємними спогадами про студентське життя, цікавими і зворушливими історіями періоду навчання в Україні, розповіли про досвід працевлаштування в своїй країні з дипломом СумДУ, висловили вдячність Україні та українцям за якісне навчання та гостинність. Як відзначив один із учасників зустрічі, гостинність – це спільна риса українців і нігерійців, те, що об’єднує наші дружні народи.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]