Дата публікації:
14 липня 2023
Кількість переглядів:
252
Поділитися:

Працівники бібліотеки Сумського державного університету цьогоріч провели понад сто екскурсій музеями університету, а також квести, присвячені ювілейній даті утворення закладу.

Щороку бібліотека організовує та проводить численні екскурсії Музеєм історико-краєзнавчих досліджень та Музеєм історії грошей СумДУ, а також цікаві та пізнавальні культурно-просвітницькі заходи.

Понад тисячу експонатів з археології, етнографії, ілюстрації та фотоматеріали в Музеї історико-краєзнавчих досліджень знайомлять школярів, абітурієнтів, студентів та спільноту міста з історією створення та розвитку Сумського державного університету, історією Сумщини та України в цілому.

Унікальна колекція Музею історії грошей розповість відвідувачам про появу перших грошових одиниць в Україні та про історію розвитку банківської системи на Сумщині.

Великою популярністю серед школярів та абітурієнтів користуються квести та онлайн-ігри. Під час квесту «Мій університет» майбутні студенти знайомились з факультетами та кафедрами університету. В різних локаціях відвідувачі виконували завдання, відповідно до діяльності факультету чи інституту: проводили хімічні досліди, розгадували логічні загадки, записували інтерв’ю та брали участь у спортивних змаганнях.

Квест із доповненою реальністю «Поринь у світ книжок» у цікавій формі знайомив відвідувачів з локаціями та родзинками фонду бібліотеки. Також в бібліотеці було проведено квести та онлайн-ігри з екології, етики, української мови та літератури, географії.

Бібліотека Сумського державного університету є осередком культурної та просвітницької діяльності. Це – креативний простір для спілкування, творчих зустрічей, науково-популярних лекцій та культурних заходів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]