Дата публікації:
14 липня 2023
Кількість переглядів:
428
Поділитися:

У межах робочої поїздки до Нігерії 12 липня заступниця начальника управління міжнародного співробітництва Сумського державного університету Тетяна МАЙБОРОДА зустрілася з ректором, професором Вільямом КЬЮРІКСОМ та викладачами Університету Бінгхем.

Після відвідування кампусу університету відбулася зустріч у Посольстві України в Нігерії,  у якій взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол України в Нігерії Іван ХОЛОСТЕНКО та офіційна представниця Торгово-промислової палати України в Нігерії Олена НЕДРИГАЙЛО.

У цій Західноафриканській країні  українська освіта користується надзвичайним попитом, а дипломи українських ЗВО мають велику цінність. До повномасштабного вторгнення Нігерія входила в п’ятірку країн за кількістю іноземних студентів, які навчаються в Україні, а нігерійська студентська спільнота СумДУ була другою за чисельністю (після Індії) та найбільшою серед країн Африки.  І на даний час нігерійські абітурієнти мають готовність і бажання навчатися в українських університетах. Тож, на зустрічі наголошувалося на актуальності поглиблення партнерських відносин між освітніми інституціями двох країн.

Тетяна МАЙБОРОДА обговорила з нігерійськими колегами перспективні напрямки подальшої співпраці. Своєю чергою Іван ХОЛОСТЕНКО висловив готовність Посольства максимально сприяти поглибленню співпраці СумДУ з освітніми закладами Нігерії.

Сумський державний університет і Університет Бінгхем тривалий час пов’язують дружні партнерські відносини та численні спільні освітні проєкти (обмін викладачами, віртуальна мобільність студентів, короткотермінові курси, програма трансферу студентів для продовження навчання у СумДУ тощо).

 «Співпраця між університетами триває уже впродовж 5 років. Разом нам вдалося реалізувати цілу низку програм різної тематики. А сьогодні продовжуємо поглиблювати наше партнерство, вивчаючи нові шляхи та розширюючи вже існуючі проєкти», - прокоментувала результати зустрічі Тетяна МАЙБОРОДА.

Вона висловила вдячність Посольству України в Нігерії за сприяння в організації зустрічей та перемовин під час візиту.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]