Дата публікації:
18 липня 2023
Кількість переглядів:
837
Поділитися:

За результатами відбору Європейської Комісії у рамках конкурсу 2023 року програми ЄС Еразмус+, напрям «Жан Моне», Сумський державний університет отримав 13 переможних проєктів (у 2022 р. було підтримано 11 проєктів університету, у 2021р. – 10, у 2020р. – 7), що є найвищим результатом серед ЗВО України!

До складу проєктних команд увійшли провідні науковці навчально-наукових інститутів СумДУ: бізнесу, економіки та менеджменту (8 проєктів), права (4 проєкти, включаючи 1 рівня «Кафедра») та медичного (1 проєкт).

Тематики 13 проєктів-переможців охоплюють кращі практики Європейського Союзу, пов’язані з впровадженням сучасних технологій енергозбереження для відновлення українських громад; відбудовою України на основі Європейських цінностей, поєднання потенціалу науки, виробництва і підприємництва; вивчення успішного досвіду медичного страхування, розвитку зеленого туризму; імплементацією механізмів ЄС, спрямованих на захист даних в кіберпросторі, захист інтелектуальної власності, антикорупційну політику і протидію тіньовій економіці, розбудову громадянського суспільства, свободу висловлювань та інформації, протидію фальсифікації продукції для досягнення цілей сталого розвитку.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША відзначив, що Сумський державний університет усе більше стає центром європейських цінностей і стандартів в Україні. Підтвердження цьому – щорічна рекордна кількість проєктів напряму «Жан Моне» програми ЄС Еразмус+, отриманих за результатами відповідних конкурсів, починаючи з 2020 року. Важливо, що перелік тематик проєктів-переможців охоплює найбільш актуальні галузі для нашої держави, що суттєво підтримує її євроінтеграційний поступ.

За словами інституційного Еразмус+ координатора СумДУ – помічника ректора з міжнародної діяльності, начальника управління міжнародного співробітництва Костянтина КИРИЧЕНКА, такий потужний результат підтверджує високий рівень наукових досліджень в СумДУ, глибоке запровадження європейських цінностей та стандартів в освітні та наукові послуги університету, визнання СумДУ Європейським Союзом як надійного партнера для реалізації інноваційних міжнародних проєктів.

Бажаємо всім командам успішної роботи, а СумДУ – подальшого розвитку в рамках Європейського Простору Вищої Освіти.

Детальніше про можливості Програми ЄС Еразмус+ дізнавайтеся в управлінні міжнародного співробітництва СумДУ, а також за посиланням на ресурси Національного Еразмус+ Офісу України: https://erasmusplus.org.ua/ 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]