Дата публікації:
31 липня 2023
Кількість переглядів:
661
Поділитися:

Масштабний захід відбувся 28 липня і об’єднав довкола питань відновлення та розвитку Сумщини багатьох міжнародних донорів та партнерів, координаторів з ООН, народних депутатів, представників місцевої та центральної влади, закладів вищої освіти, громадянського суспільства і бізнес-спільноту.

До форуму, організованого Сумською військовою адміністрацією, доєднались представники від 5 посольств та великої кількості організацій і місій із США, Великобританії, Швеції, Швейцарії, Франції, Туреччини, Словенії, Південної Кореї.

Форум мав на меті створення регіонального координаційного механізму відновлення, що сприятиме реалізації регіональної стратегії економічного відновлення та розвитку, випрацюванню ефективної дорожньої карти подальшої співпраці, посиленню координації між заходами гуманітарного реагування, планування розвитку та інвестиціями.

Представники громад, місцевого бізнесу, закладів вищої освіти, презентували можливості та проєкти, спрямовані на відновлення і розвиток Сумщини.

«Сумський державний університет є активною частиною громади в питаннях відновлення і розвитку області», - зазначив у своєму виступі на форумі ректор Василь КАРПУША. Крім надання освітніх послуг – підготовки фахівців за базовими спеціальностями – СумДУ реалізовує цілу низку важливих для розвитку громади проєктів у сфері енергозбереження, охорони навколишнього середовища, інформаційно-комунікаційних технологій, проводить соціально-гуманітарні дослідження, пропонує програми розвитку кадрового потенціалу територіальних громад тощо.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]