Дата публікації:
07 серпня 2023
Кількість переглядів:
336
Поділитися:

Завершилась третя зміна другого літнього сезону школи «Аквабенд», що працює на базі Сумського державного університету. Перед її офіційним закриттям до аквабендівців завітали представниці управління патрульної поліції в Сумській області для проведення заходу «Поліцейський – твій друг».

Вихованцям школи в цікавій ігровій формі розповіли про функції патрульної поліції, роль, яку вона виконує в суспільстві, про правила безпеки на дорозі, продемонстрували спеціальні ознаки поліцейських (форму, шеврони, жетон) тощо. Як зазначили поліціянтки, мета таких зустрічей, аби кожна дитина знала, що патрульний поліцейський допоможе їй у будь-якій ситуації, пояснить, підтримає і вбереже.

Традиційно програма відпочинку учасників «Аквабенду» і на третій зміні була насичена різноманітними активностями. Звісно, «родзинка» школи – плавання. Адже це універсальне заняття цікаве не лише з точки зору професійного спорту, але, передовсім, водні процедури надзвичайно ефективні як профілактичний оздоровчий засіб.

Загалом робота «Аквабенду», за словами директора спортивно-оздоровчого комплексу СумДУ Ольги КОЗАЧОК, насамперед, спрямована на спортивно-оздоровчі активності вихованців. У програмі школи, крім щоденних занять з плавання,  передбачені інші види спортивного дозвілля: бадмінтон, хокей на траві, футбол, шахи тощо, дитячі розваги на свіжому повітрі, вікторини, майстер-класи й культурно-мистецькі заходи, екскурсії локаціями університету, а ще знайомства з відомими спортсменами. Постійна гостя «Аквабенду» –  українська біатлоністка, заслужений майстер спорту України,  призерка Олімпійських ігор, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Сумській області Олена ПЕТРОВА. На закриття третьої літньої зміни другого сезону завітала також Людмила ШЕЛЕСТ, тренер-викладач із легкої атлетики, заслужений майстер спорту, чемпіонка Європи зі спортивної ходьби.

Потужна спортивно-оздоровча база, досвідчений педагогічний колектив забезпечують дітям цікаве і насичене дозвілля. І головне, здійснення відпочинково-оздоровчого процесу дітей в «Аквабенді» відбувається з дотриманням усіх рекомендацій та правил безпеки.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]