Дата публікації:
09 серпня 2023
Кількість переглядів:
682
Поділитися:

Випуск іноземних студентів Сумського державного університету – знаменна і непересічна подія як для безпосередньо випускників, так і для усієї університетської родини, оскільки є показником міжкультурної багатогранності й академічної успішності представників з різних куточків світу.

Цьогоріч дипломи Сумського державного університету отримали 179 іноземних громадян із 22 країн світу. Найчисельніша спільнота іноземних випускників – з Індії. Серед інших країн – Велика Британія, Німеччина, Туреччина, Нігерія, Гана, Танзанія, Кенія, Йорданія, Марокко, Туніс та інші. Переважна більшість випускників навчалися за спеціальністю «Медицина», а також за спеціальностями «Стоматологія», «Менеджмент», «Комп’ютерні науки», «Економіка».

Ректор СумДУ Василь КАРПУША урочисто привітав студентів із завершенням навчання, вручив дипломи тим випускникам, які перебувають на кампусі університету, решта випускників долучилися до церемонії онлайн.

Для багатьох іноземних громадян Україна стала другою домівкою на період навчання, тож, на церемонії отримання дипломів випускники радо поділилися позитивними згадками про роки навчання в Сумському державному університеті.

Майкл Паскаль Кудема (випускник навчально-наукового медичного інституту):

«Чудові відчуття. 6 років – це не жарти. Отримати нарешті заслужений диплом. Давайте будемо реалістами – це було не просто. Тому нинішні випускники мали працювати справді наполегливо та важко. Для людей, які планують навчатися в Україні, можу сказати, що СумДУ – це ідеальне місце з багатьох причин. Я постійно згадую заняття в аудиторіях медичного кампусу, особливо – анатомію. Це був неймовірний досвід». 

Алькудах Басіл (випускник навчально-наукового медичного інституту):

«Сьогодні в мене особливий день. Я дуже щасливий і дуже радий, що закінчив навчання. Хочу подякувати університету і своїм одногрупникам. Я вивчив тут українську мову, завдяки тому, що навчався з українськими студентами – був один іноземний студент в українській групі. Студентам, які ще не закінчили навчання, я хочу сказати, що найголовніше – треба вчитися!». 

Сумський державний університет щиро вітає своїх випускників, бажає непохитної наполегливості, реалізації як професійних прагнень, так і особистих життєвих планів. Нехай здобуті знання і навички будуть використані з максимальною користю!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]