Дата публікації:
21 серпня 2023
Кількість переглядів:
552
Поділитися:

Делегація Сумського державного університету на чолі з ректором Василем КАРПУШЕЮ відвідала Університет міста Ліверпуль (Великобританія). Метою візиту стало зміцнення партнерства та визначення напрямків для подальшої співпраці в освітній і науковій сферах.

Із минулого року СумДУ та Університет м. Ліверпуль є партнерами в межах програми «Ініціатива єднання». Програма передбачає співпрацю за широким спектром напрямів, зокрема – літні школи та обміни студентами, підвищення кваліфікації викладачів, онлайн платформа навчальних ресурсів, доступ до світових баз даних. Також колеги з університетів-побратимів спільно працювали над низкою проектів у сфері бренд-менеджменту і маркетингу, співпраці бібліотек, розвитку спільних досліджень.

Під час візиту делегації із СумДУ було проведено підсумковий круглий стіл щодо результатів поточної співпраці, а також конференцію та низку заходів у межах проєкту «Співпраця для цифровізації науки та цифрової трансформації України». Конференція включала презентації від науковців, огляд поточної дослідницької програми, обговорення майбутнього співробітництва, зокрема у сферах навколишнього середовища, охорони здоров’я, енергоефективності, менеджменту, фінансів та економіки, матеріалознавства, інженерії, комп’ютерних наук і моделювання.

Наразі 18 науковців СумДУ завершили майже двомісячне наукове стажування, під час якого працювали з науковцями на базі центрів і лабораторій Ліверпульського університету. Ще 30 «віртуальних стипендіатів» працюють дистанційно з України.

За словами Костянтина КИРИЧЕНКА, координатора програми університетів-побратимів від СумДУ, результати співпраці, яка розпочалась у квітні 2022 року, набули потужних обсягів і охоплюють більшість предметних галузей науково-освітньої діяльності університетів: «Це унікальна форма міжнародного співробітництва і ми щасливі мати таких високопрофесійних і надійних партнерів у Великобританії».

«Глибока вдячність університетові-побратиму за дружнє плече і підтримку! Кожна краплинка у результатах втілених проєктів – внесок у відбудову і відновлення нашої країни! Озброєні освітою, наближаємо перемогу!», – підсумував результати візиту ректор СумДУ Василь КАРПУША. 

До відома. Університет м. Ліверпуль – один із 20 кращих ЗВО Великої Британії та входить до 100 кращих університетів світу згідно з найбільш авторитетними міжнародними рейтингами, серед випускників – 9 лауреатів Нобелівської премії.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]