Дата публікації:
14 вересня 2023
Кількість переглядів:
402
Поділитися:

Сумський державний університет пройшов конкурсний відбір та приєднався до другої фази україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти». 

Він реалізується Швейцарським інститутом тропічного і громадського здоров’я (Swiss TPH) у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, за фінансової підтримки Швейцарського агентства розвитку та співробітництва (SDC).

«У другій фазі ми прагнемо залучити до проєктного майданчика ті заклади, які з одного боку мають вже свої унікальні досягнення, але також і відкриті до змін і співпраці», – зазначила Tетяна ЧЕРНИШ, керівниця офісу впровадження україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

«Відбір закладів-партнерів для ІІ фази проєкту був великим викликом. Відчутно, що кожен з аплікантів старався не справити враження на комісію, але, добре проаналізувавши свій заклад, відверто говорив про виклики та бачення їх подолання. Ми в команді цінуємо прозорість і щирість та вважаємо, що спільні цінності допомагають ефективно працювати й покращуватися – і саме таким заявками надали перевагу. Вітаю нові заклади в великій команді україно-швейцарського проєкту і обіцяю, що легко не буде, однак буде цікаво, захопливо і мотивуюче!», – так прокоментувала результати конкурсного відбору Олена ІГНАЩУК, координаторка з медичної освіти україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

Проєкт охоплює всі рівні медичної освіти – додипломну медичну освіту, післядипломну освіту (інтернатуру), а також безперервний професійний розвиток, забезпечуючи експертну, нормативну та освітню підтримку в процесі покращення якості освіти для працівників первинної ланки.

Співпраця у межах проєкту передбачає нові можливості для навчання та професійного розвитку викладачів і студентів профільного підрозділу СумДУ – навчально-наукового медичного інституту, участь у стаді-турах, активності, що враховують найкращі світові практики, а також обмін досвідом освітньої і наукової діяльності.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]