Дата публікації:
01 вересня 2023
Кількість переглядів:
363
Поділитися:

На базі Сумського державного університету пройшов відкритий чемпіонат міста з пляжної боротьби. Відкриття чемпіонату та нового ігрового майданчика, створеного зусиллями працівників спортивного клубу СумДУ, відбулось 31 серпня.

У змаганнях взяли участь понад 100 учасників із Сумської області, було розіграно 22 комплекти нагород у відповідних вагових категоріях. 

На заході були присутні ректор СумДУ Василь КАРПУША, керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України в Сумській області» Анатолій ВАСИЛЬЄВ, проректор СумДУ Олександр БРІЖАТИЙ, начальник відділу фізичної культури і спорту СМР Єлизавета ОБРАВІТ, президент Сумської міської федерації вільної боротьби Артем КОБЗАР, начальник Сумського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту України, президент обласної федерації пляжної боротьби Владислав МАСЛОВ.

«Українці – непереможна нація, нація нескорених. Захід, що проходить нині в умовах війни, це підтверджує. Сьогодні ми також відкриваємо новий майданчик для пляжних видів спорту. Приємно зазначити, що цей майданчик створений за рахунок волонтерства, бажання формувати націю нескорених, адже тільки здорова нація є непереможною. Хочу подякувати всім, хто допомагав нашому спортивному клубу в реалізації цього проєкту. Всім учасникам бажаю перемоги! Все буде Україна!», – зазначив у вітальному слові Василь КАРПУША.

Вітаючи учасників змагань Анатолій Васильєв підкреслив, що пляжні види спорту в середовищі школярів та студентів набувають все більшого розвитку, збільшується кількість змагань міжнародного та загальноукраїнського рівня.

«Сумщина має пріоритет серед областей України в розвитку цього напрямку, адже в нас, на базі СумДУ, функціонує великий комплекс пляжного волейболу, що дозволяє культивувати усі пляжні види спорту і забезпечує цілорічний режим і тренувальної роботи, і змагань. Використовуйте це. Бажаю перемоги народу України, нашим Збройним силам. Кожному з вас бажаю особистої перемоги. Якщо ви будете переможцями, Україна буде непереможною!», – підкреслив Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]