Дата публікації:
01 вересня 2023
Кількість переглядів:
411
Поділитися:

31 серпня в Сумському державному університеті відбулась традиційна щорічна нарада за участі адміністративно-управлінського менеджменту та науково-викладацького персоналу, на якій було підбито підсумки минулого та визначено плани й напрямки роботи у новому навчальному році.

Лейтмотивом виступу першого проректора Сергія ЛЄОНОВА стали  особливості цьогорічної вступної кампанії за денною формою навчання та основні  фактори, що вплинули на формування контингенту здобувачів вищої освіти. Він повідомив, що кількість першокурсників залишилась на рівні минулого року, натомість прослідковується тенденція зростання кількості вступників до магістратури.

Також Сергій ЛЄОНОВ окреслив стан розвитку технологій електронного навчання та IT-забезпечення діяльності університету. Зокрема, відбулось оновлення навчальних платформ і удосконалення системи «Університет». Платформа MIX.СумДУ визначена єдиною для денної, заочної та дистанційної форми, тож саме цій платформі була приділена особлива увага у сенсі модернізації та розширення функціоналу. Протягом навчального року планується реалізація наступних етапів розвитку.

Перший проректор відзначив активність викладачів і студентів університету в проходженні онлайн-курсів, що пропонуються найвідомішими світовими технологічними компаніями, та впровадженні передових практик в освітній процес.

Проректорка з науково-педагогічної роботи Інна ШКОЛЬНИК повідомила, що цьогоріч формат навчання в університеті визначено як змішаний, і яким він буде в окремому структурному підрозділі факультети й інститути вирішують самостійно, з урахуванням власних можливостей та потреб.

Для подальшого забезпечення якості освіти, успішного проходження акредитації освітніх програм, Інна ШКОЛЬНИК закликала викладачів активніше впроваджувати в навчальному процесі нестандартні підходи, орієнтуватися на новітні технології, зокрема віртуальної та доповненої реальності.

Проректор з наукової роботи Анатолій ЧОРНОУС традиційно зосередив увагу на головних показниках наукової діяльності, зазначив, що цьогоріч значно збільшився обсяг укладання договорів господарчої та грантової тематики, завдяки чому збільшився обсяг фінансування наукової складової. У цьому році в університеті виконується найбільша кількість проєктів за міжнародними грантами за всю історію закладу.  

Реалізація завдань й визначення стратегії щодо дистанційно-заочної освіти стали темою виступу проректора з науково-педагогiчної роботи Олександра БРІЖАТОГО. Він зазначив, що показники зарахування на перший курс на базі повної загальної середньої освіти свідчать про якісно проведену профорієнтаційну роботу, в тому числі й у територіальних центрах дистанційних комунікацій, відзначив позитивну динаміку вступної кампанії у західних та центральних регіонах України. Результати першого етапу та резерв бажаючих вступити до університету свідчать про збільшення кількості зарахованих у порівнянні з минулим роком.

У підсумковому виступі наради ректор Василь КАРПУША подякував колективу за злагоджену роботу, що в умовах воєнного стану забезпечує здобутки СумДУ. Він зазначив, що всі завдання стратегічного плану розвитку університету на  2020-2026 роки виконуються.

Особливу увагу Василь КАРПУША зосередив на результатах міжнародної діяльності, яка в минулому навчальному році була вельми успішною.  На даний час університет реалізовує 13 проєктів за напрямом «Жан Моне», масштабні проєкти Євросоюзу, є побратимом Університету міста Ліверпуль в межах програми «Ініціатива єднання». Також СумДУ став учасником Альянсу українських університетів, що передбачає виконання проєкту за сприяння міжнародного фонду «Відродження».

«Бажаю всім вам здоров’я – фізичного та ментального. Сподіваємось, що це останній навчальний рік, який ми розпочинаємо в умовах воєнного стану, але продовжуємо працювати сумлінно й ефективно. Це – наш з вами освітній фронт. Віримо, що попереду в нас – переможний рік, переконані, що  університет вистоїть і надалі буде ще більш успішним», – підсумував Василь КАРПУША.

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]