Дата публікації:
08 вересня 2023
Кількість переглядів:
503
Поділитися:

Напередодні Дня фізичної культури та спорту студенти-спортсмени Сумського державного університету взяли участь в онлайн-зустрічі з Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ.

Також на зустрічі були присутні ректор Василь КАРПУША, проректор Олександр БРІЖАТИЙ та тренери.

Усього до онлайн-зустрічі доєдналися 29 навчальних закладів із різних куточків України. Представники кожного з них мали нагоду поставити Президентові свої запитання. Здебільшого учасників заходу цікавили теми розвитку спортивної інфраструктури в регіонах; відновлення закладів освіти, що були пошкоджені внаслідок військової агресії; підтримка талановитих спортсменів та, зокрема, перспективи повернення тих, хто через війну опинився за кордоном. Звучали пропозиції щодо відкриття реабілітаційних центрів на базі окремих закладів освіти. Також дехто з присутніх цікавився особистим ставленням Президента до фізкультури і спорту, секретами щодо підтримання власної фізичної форми та улюбленим видом спорту керівника держави.

Від імені спортсменів СумДУ на зустрічі виступав аспірант, тренер студентської волейбольної команди Євген ЄВДОКИМОВ. Він зазначив,  що СумДУ є  одним з лідерів серед ЗВО України не лише в освітньо-науковій діяльності, але й щодо розвитку спорту, має потужну матеріально-технічну базу, тож, висловив бажання й надалі мати можливість розвивати спортивну кар’єру в Сумах, в своєму рідному університеті. В адресованому керівнику держави запитанні, Євген поцікавився, як саме Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ бачить подальший розвиток студентського спорту в прикордонних із країною-агресором регіонах.

Відповідаючи на запитання, Президент України, передусім, відзначив високий рівень підготовки в Сумському державному університеті, в тому числі спортивної складової.

«Дякую, що ви це робите в прикордонному регіоні. Ваш університет – відомий. Ми знаємо, що в Сумському державному університеті високий рівень фахової підготовки. Усе, дійсно, дуже позитивно. І невід’ємною частиною успішної діяльності університету є спортивний напрямок. Я вдячний спортсменам, котрі демонструють високі досягнення, і особлива вдячність викладачам СумДУ за внесок у розвиток спорту», - зазначив Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Президент наголосив, що єдина можливість для розвитку – це захист  інфраструктури регіону, що передбачає посилення обороноздатності рубежів із країною-агресором.

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ привітав спортсменів із прийдешнім святом і зазначив, що їх спортивні перемоги – це внесок у загальну велику перемогу України!

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]