Дата публікації:
12 вересня 2023
Кількість переглядів:
813
Поділитися:

12 вересня Сумський державний університет відвідали менеджери найбільшої нафтовидобувної компанії ПАТ «Укрнафта» – Микола ГОНЧАРЕНКО, заступник директора дирекції сервісів, та Олександр МАХОВ, фахівець з виробництва. Мета візиту – ознайомлення з науковим потенціалом СумДУ, визначення перспектив співпраці.

На презентації наукових здобутків університету також були присутні перший заступник начальника обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО та керівники низки місцевих промислових підприємств, зокрема, учасників Сумського машинобудівного кластеру енергетичного обладнання.

Як наголосив Тарас САВЧЕНКО, новий менеджмент ПАТ «Укрнафта» не лише декларує, але й реалізовує конкретні завдання щодо збільшення виробничих потужностей з видобутку вуглеводнів, зокрема, на й території Сумської області, і, зважаючи на це, нафтовидобувна компанія має потребу в інноваційних наукових розробках і нарощуванні продукції наших машинобудівних підприємств.

Проректор з наукової роботи Анатолій ЧОРНОУС ознайомив присутніх з напрямками наукових досліджень і прикладних розробок, які вже впроваджуються у нафтовидобувній промисловості України або можуть бути впроваджені у майбутньому. Він зазначив, що університет зацікавлений у взаємовигідному науково-технічному співробітництві з ПАТ «Укрнафта». Більш конкретні характеристики обладнання та можливості його застосування надали керівники відповідних наукових напрямів, які представляють факультет ТеСЕТ. Делегація відвідала дослідне виробництво міжгалузевої науково-дослідної лабораторії гідравлічних приводів і установок та ознайомилась з його інноваційною продукцію, зокрема для нафтогазової промисловості.

Результатом зустрічі стали домовленості щодо більш детального вивчення технічними спеціалістами нафтовидобувної компанії пропозицій університету з метою подальшого формування комплексу заходів щодо співпраці.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]