Дата публікації:
17 вересня 2023
Кількість переглядів:
379
Поділитися:

На спортивній базі Сумського державного університету відбувся відкритий всеукраїнський турнір із дзюдо памʼяті загиблих воїнів-сумчан: Героя України, полковника Олександра АНІЩЕНКА та капітана Максима САВЧЕНКА.

Учасниками традиційного турніру на честь борців за незалежність України, що цьогоріч відбувся девʼятий рік поспіль, стали понад 250 юних спортсменів, віком від 12 до 16 років. За медалі вони змагались у двох вікових групах: 2007-2009 та 2010-2012 років народження.

Крім представників спортивних шкіл Сумщини, нестримну жагу до перемоги на татамі продемонстрували представники Київської, Полтавської,  Харківської та Чернігівської областей.

На заході були присутні: начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, ректор СумДУ Василь КАРПУША, проректор СумДУ Олександр БРІЖАТИЙ, начальник управління молоді та спорту Сумської ОДА Євген ПОХОДНЯ, а також батьки загиблих воїнів.

«Я вдячний за те, що не забуваєте воїнів, які віддали своє життя за Україну. Бажаю вам сьогодні провести ці змагання під мирним і тихим небом Сумщини. Бажаю успіхів учасникам змагань. Слава нашій Україні і її захисникам!», – звернувся до учасників та організаторів змагань Сергій САВЧЕНКО, батько капітана Максима Савченка, загиблого при виконанні військового  обов'язку.

Пам'ять загиблих героїв-захисників присутні вшанували хвилиною мовчання.

Фото - з офіційної сторінки Сумської ОВА у соціальних мережах.

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]