Дата публікації:
21 вересня 2023
Кількість переглядів:
505
Поділитися:

13-та Міжнародна конференція «Наноматеріали: застосування та властивості» (2023 IEEE 13th International Conference «Nanomaterials: Applications & Properties») відбулась у м. Братислава (Словацька Республіка) з 10 по 15 вересня.

Сумський державний університет організував її спільно із Інститутом електротехніки Словацької академії наук (Institute of Electrical Engineering, Slovak Academy of Sciences), Словацьким технічним університетом (Slovak University of Technology in Bratislava) та Радою з нанотехнологій Інституту інженерів електротехніки та електроніки (IEEE Nanotechnology Council) та за вагомої підтримки Магнітного товариства (IEEE Magnetics Society), Американсько-української фундації (U.S.-UA Foundation), компанії «Атлант 3Д наносистемс» (ATLANT 3D Nanosystems).

У конференції взяли участь близько 350 учасників, у тому числі майже 100 – онлайн. Було надіслано більше 400 абстрактів, співавторами яких стали близько 1500 вчених. На конференції з 12 різних тематик представлено понад 150 усних доповідей та 160 постерних презентацій. Основні тематики нинішньої конференції – наномагнетизм і магнітні матеріали, застосування нанотехнологій в біомедицині, мультифункціональні тонкі плівки та покриття.

З доповідями виступили всесвітньовідомі вчені, які працюють у високорейтингових наукових установах США, Європи та Азії, зокрема, професори: Юрій ГОГОЦІ, Ярослав ФАБІАН, Яель ХАНЕЙН, Володимир ЦУКРУК, Янік МЕЙЕР та Марек ПРЖИБИЛЬСЬКІ.

Кращі доповіді відзначені спеціальними нагородами від спонсорів. Крім того, IEEE Magnetics Society, IEEE Nanotechnology Counsil та U.S.-Ukraine Foundation Biotechnology Initiative надали близько 75 грантів молодим вченим з Індії, країн Африки та українцям, які залишилися на даний час працювати в Україні.

Наукові праці, що відповідають вимогам ІЕЕЕ, традиційно будуть опубліковані у збірнику матеріалів конференції та проіндексовані БД Scopus й іншими наукометричними базами даних.

Наступна конференція, яка буде організована СумДУ спільно з Інститутом атомної фізики та спектроскопії Латвійського університету, пройде у м. Рига з 8 по 13 вересня 2024 року.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]