Дата публікації:
22 вересня 2023
Кількість переглядів:
245
Поділитися:

На порядок денний засідання ради з якості Сумського державного університету, 21 вересня, були винесені питання, присвячені акредитаціям освітньо-професійних та освітньо-наукових  програм.

Про результати цієї роботи, проведеної у  2022-2023 навчальному  році, присутніх поінформувала проректорка з науково-педагогічної роботи Інна ШКОЛЬНИК. Вона зазначила, що в минулому навчальному році в СумДУ було акредитовано 19 освітніх програм, з них дві визначено зі статусом «зразкові».

В університеті створені необхідні умови та ведеться постійна робота щодо вдосконалення якості освітніх програм та організації проходження акредитаційних процедур. Сформоване системне інституційне підґрунтя забезпечення якості реалізації освітніх програм, що постійно відзначається на засіданнях НАЗЯВО та  у звітах експертів і галузевих експертних рад.

Група супроводження ліцензування та акредитацій забезпечує якісну організацію технічного й інформаційного супроводу роботи гарантів освітніх програм. Розроблені детальні рекомендації щодо проведення самооцінки відповідності освітніх програм вимогам акредитації. В інститутах/факультетах сформовані Групи експертизи якості освітніх програм.

Серед взірцевих практик за освітніми програмами традиційно визначаються якісне освітнє середовище та матеріальні ресурси. Зокрема високо оцінюється експертами система електронних кабінетів, наявність платформи Міx та можливість її використання в освітньому процесі, курси із використанням технологій віртуальної та доповненої реальності, віртуальних лабораторій, використання обладнання компаній-стейкхолдерів. Також до переліку кращих практик належить сформована внутрішня система забезпечення якості. Окремо відзначається висока публікаційна активність.

Серед сильних сторін, що систематично відзначалися експертами, й соціальна інфраструктура університету – бібліотека, Університетська клініка, Гендерний ресурсний центр, проєкт «Студентський лелека», психологічна служба.

Також під час засідання рада з якості звернула увагу на наявність певних проблем, що потребують вирішення на рівні інститутів/факультетів і випускових кафедр та надала рекомендації щодо їх усунення. 

«Вважаю сьогоднішнє засідання корисним. Це якісний обмін досвідом та чергове нагадування про те, що ми вступили в новий навчальний рік і потрібно активно працювати, щоб забезпечити його успішність», – підсумував голова ради з якості Анатолій ВАСИЛЬЄВ.  

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]