Дата публікації:
18 квітня 2011
Кількість переглядів:
3988
Поділитися:

15 квітня в Сумськму державному університеті  пройшла традиційна XVIII науково-технічна учнівська конференція Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Департаменту доуніверситетської освіти СумДУ. До неї долучилися  учні 8-11 класів сумських шкіл № 6, 9, 12, 15, 25  та Центру дітей та юнацтва м. Білопілля. 

 У заході взяли участь професорсько-викладацький склад Сумського державного університету, директори, завучі шкіл, школярі, батьки та студенти 1-5 курсів СумДУ. Усього на конференції було представлено 14 робіт. Розглядалися наступні тематики з предметів – теоретична механіка – плоска система збіжних сил, плоска і просторова система довільно-розташованих сил, складання блок-схем із закону Архімеда, рівняння Бернулі; з опору матеріалів – побудова геометрично-незмінних елементів на прикладі розрахункових схем геометричних характеристик міцності несеметричних перерізів, побудова внутрішніх силових факторів для статично-визначеної і невизначеної рами, знаходження небезпечного перерізу  в багатоступеневому брусі, застосування золотого перерізу на прикладі закону всесвітнього тяжіння; компресоробудування – дослідження роботи  одно, дво- та трьохступеневого компресора тощо.

Юні доповідачі показали високий рівень знань, відповідаючи на запитання університетських викладачів, тримались впевнено, проявили інженерну думку та загальні знання з предмета. Подібна довузівська підготовка сприяє впевненості у виборі майбутньої професії, розширює кругозір, змушує замислитись над своїм місцем у суспільстві ще за шкільною партою.

У фіналі конференції перед присутніми виступили викладачі Сумськоговищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського. Учасники та гості конференції почули твори світової класики – полонез Огінського та чардаш.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]