Дата публікації:
28 вересня 2023
Кількість переглядів:
447
Поділитися:

Щороку у першу неділю жовтня приймають вітання освітяни, ті, хто обрав навчання і виховання майбутнього покоління своєю професією, хто допомагає відкривати скарбницю знань, науки і мудрості.

28 вересня з нагоди професійного свята в Сумському державному університеті відбувся концерт за участі творчих колективів Культурно-мистецького центру закладу та оркестру Головного управління Національної поліції в Сумській області.

З прийдешнім святом колег-освітян привітав ректор Василь КАРПУША.  Він зазначив, що СумДУ – багатопрофільний ЗВО, де працюють і юристи, і машинобудівники, і працівники бухгалтерії, і представники інших професій. Та саме День працівників освіти об’єднує усіх, адже головне покликання нашої університетської родини – це освіта.

Очільник закладу підкреслив, що цьогорічне професійне свято особливе, бо відзначається в рік 75-річчя з часу створення закладу, і, всупереч жорстким реаліям воєнного часу, університет не зменшує темпи розвитку.

 «СумДУ вкотре підтверджує високі позиції як провідний український університет, зокрема з великим відривом він випередив інші ЗВО України в оновленому рейтингу Times Higher Education World University Rankings 2024. Це наш спільний успіх, адже кожен співробітник СумДУ робить свій внесок у загальну справу», – наголосив Василь КАРПУША.

І оскільки цього року професійне свято освітян співпадає з Днем захисників і захисниць України, тож, усім співробітникам СумДУ, які наразі захищають країну, ректор побажав якнайшвидше повернутися до мирного буденного життя, до університетської родини, до наукової та освітньої діяльності.

«Сьогодні ми відзначаємо це свято з гордістю за наш університет і з великою вірою в нашу перемогу», – підсумував Василь КАРПУША.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]