Дата публікації:
29 вересня 2023
Кількість переглядів:
425
Поділитися:

До Дня захисників та захисниць України 29 вересня в Сумському державному університеті відбулось відкриття оновленої експозиції «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!». У проєкті представлені історії про загиблих героїв, які навчалися в СумДУ.

У заході взяли участь представники ректорату, студентська молодь та співробітники.

Студенти, аспіранти, випускники… Колись вони ходили цими коридорами, сиділи на парах, складали іспити… Сьогодні їхні портрети прикрашають експозицію, а пам’ять про їх подвиги залишається в серцях поколінь.  На заході поіменно згадали всіх загиблих героїв, інформація про яких зібрана в експозиції.

Студенти СумДУ ніколи не стояли осторонь суспільних проблем, а завжди були на передовій громадського життя. З початком бойових дій на сході країни наші випускники та студенти долучилися до лав Збройних сил України та гідно виконували свій громадянський обов’язок. На початку повномасштабного вторгнення українці ще більше об’єдналися в боротьбі з ворогом. Ця війна ще раз історично доводить, що ми, українці – згуртована, незламна і непереможна нація.

«Такі заходи є надзвичайно важливими Кажуть, хто не пам’ятає історію, не має майбутнього. Можна перефразувати – хто не пам’ятає героїв, не матиме перемоги. В мене є мрія – щоб ця експозиція більше не збільшувалась, щоб не додавалося портретів», – зазначив ректор СумДУ Василь КАРПУША.  

Учасники меморіального заходу вшанували пам'ять усіх захисників, які віддали своє життя за Україну, хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника загиблому студенту-воїну.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]