Дата публікації:
04 жовтня 2023
Кількість переглядів:
517
Поділитися:

4 жовтня в Палаці студентського спорту відбулось відкриття Універсіади, приуроченої 75-річчю заснування Сумського державного університету.

Понад 600 спортсменів збірних команд закладів освіти, дитячо-юнацьких спортивних шкіл та підрозділів силових структур протягом восьмиденного спортивного марафону змагатимуться в десяти видах спорту на спортивних майданчиках університету.

Як наголосив у вітальному слові до учасників ректор СумДУ Василь КАРПУША, 75 років університету – це роки успіху, розвитку не лише освітньої та наукової складової, але й спортивної діяльності.

Наразі в університеті розвивається більше 40 видів спорту, понад 200  спортсменів – призерів міжнародних змагань, олімпійських ігор та чемпіонатів світу. Цього року команда СумДУ виборола 2 місце серед 125  ЗВО України на змаганнях XVIII літньої Універсіади України. 

«Ми – потужна нація, нація нескорених. Спорт загартовує, формує силу, волю, мужність, патріотизм, зміцнює фізичну досконалість, сприяє досягненню перемог на всіх фронтах. Саме в спорті народжуються справжні бійці, непереможні воїни», – зазначив Василь КАРПУША. Він подякував Збройним силам України, завдяки яким ми можемо проводити ці змагання, а також – усім, хто долучився до організації та участі в заходах.

Як підкреслив керівник Сумського відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки України Анатолій ВАСИЛЬЄВ, ініціатива Президента України на підтримку студентського спорту «Пліч-о-пліч» демонструє глибоке розуміння того, що спорт є вагомим фактором розвитку здорової і непереможної нації.

Серед почесних гостей на відкритті були: начальник управління молоді та спорту Сумської ОДА Євген ПОХОДНЯ, директор Сумського науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС України Тетяна МІЩЕНКО, голова Сумського обласного відділення НОК України Олена ПЕТРОВА, Президент федерації футболу Сумщини Андрій ПРОХОРОВИЧ, начальник Сумського обласного відділення (філії) комітету фізичного виховання і спорту МОНУ Владислав МАСЛОВ.

Гості зазначили, що спортивні досягнення Сумщини на українських та світових аренах тісно пов’язані зі спортсменами СумДУ, тож, висловили вдячність представникам університету за активний розвиток спортивного напрямку. Зокрема, директор Сумського НДЕКЦ Тетяна Міщенко вручила Подяку ректорові СумДУ за плідну наукову співпрацю, результативну взаємодію та дієву допомогу, якісну підготовку кадрового потенціалу, Почесні грамоти Комітету фізичного виховання і спорту МОН України отримали представники університету – тренер баскетбольної команди Ярослав КОВАЛЬОВ, директор Спортивного клубу Максим КУНПАН та фахівець з ігрових видів спорту Олег КУРИЛЕНКО.

Першим у програмі Універсіади стартував чемпіонат з футзалу, далі на учасників і гостей очікує чемпіонат з плавання, змагання з легкої атлетики, настільного тенісу, боротьби пляжної, баскетболу, волейболу пляжного, бадмінтону, волейболу класичного та стрільби. Загалом буде розіграно 30 комплектів командних нагород. Призери та переможці отримають почесні грамоти та ювілейні кубки СумДУ.

 

 

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]