Дата публікації:
11 жовтня 2023
Кількість переглядів:
298
Поділитися:

У межах робочої поїздки на Сумщину 11 жовтня заступник керівника Офісу Президента України Олексій КУЛЕБА разом з начальником ОВА Володимиром АРТЮХОМ відвідали навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab» Сумського державного університету.

Ректор Василь КАРПУША та директор центру технологій електронного навчання Юрій ЗУБАНЬ ознайомили представника Офісу Президента із застосуванням імерсивних технологій в освітньому процесі.

«Завдяки цій лабораторії ми змінили підходи до навчання – надали студентам та викладачам нові можливості й інструменти для освітнього процесу, що сприяє підвищенню його ефективності», – зазначив ректор СумДУ.

«Перевагою імерсивних технологій є реалістичне занурення в ситуації та процеси, які складно, а часом неможливо відтворити в навчальній аудиторії, вони дозволяють організувати взаємодію між учасниками в межах різних навчальних симуляцій, моделювати ситуації, досліджувати технологічні процеси, проводити віртуальні експерименти тощо», – розповів Юрій ЗУБАНЬ.

Гостям було продемонстровано практичні можливості застосування віртуальної та доповненої реальності в освітньому процесі в межах різних навчальних симуляцій.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]