Дата публікації:
15 жовтня 2023
Кількість переглядів:
433
Поділитися:

15 жовтня в Сумському державному університеті відбулось урочисте відкриття футбольного майданчика зі штучним покриттям, відновленого зусиллями співробітників за підтримки асоціації футболу Сумщини. 

Подію було приурочено 75-річчю заснування університету, адже розвитку спорту усі ці роки тут приділялась велика увага.  Підтвердження цьому – численні перемоги спортсменів СумДУ на чемпіонатах і кубках України, Європи і світу,  Олімпійських іграх та Універсіадах.

На заході були присутні: ректор СумДУ Василь КАРПУША, проректор з науково-педагогічної роботи Олександр БРІЖАТИЙ, голова асоціації футболу Сумської області Андрій ПРОХОРОВИЧ, голова асоціації футзалу Сумщини Євгеній ПЕТРАКОВ.

«Цей майданчик дає можливість нашим дітям, студентам, співробітникам та гостям університету тренуватися й зміцнювати силу волі та незламний  український дух. Адже ми – нація нескорених, ми – козацького роду. Війна не може зупинити життя – нація має розвиватися, а спорт – це основа майбутнього. Хочу щиро подякувати нашим друзям – асоціації футболу Сумщини – за допомогу, адже саме вони забезпечили цей майданчик новим штучним покриттям», – зазначив Василь КАРПУША.

Андрій ПРОХОРОВИЧ у вітальному зверненні до учасників заходу подякував керівництву, колективу та особисто ректору СумДУ за багаторічну співпрацю та підтримку розвитку футболу й футзалу в Сумській області.

Після урочистої церемонії відкриття майданчика на присутніх чекали дві видовищні гри. Між собою змагалися студенти та викладачі Сумського державного університету, а також дитячі футбольні клуби «Лідер» та «Ніка». У запеклій, але дружній, боротьбі представників СумДУ першість одержали студенти.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]