Дата публікації:
24 жовтня 2023
Кількість переглядів:
403
Поділитися:

Традиційно у жовтні в США, країнах ЄС, а також в Україні проводять просвітницьку кампанію, покликану привернути увагу суспільства до питань кіберзахисту та необхідності відповідальної поведінки кожного у кіберпросторі. Студенти Сумського державного університету підтримали ініціативу і долучились до різноманітних заходів у межах кібермісяця.

 «Робота над посиленням захисту нашої держави від російських кібератак триває щоденно і цілодобово. Під час Місяця кібербезпеки ми хочемо акцентувати увагу українців на тому, що докладати зусиль у протистоянні ворогу ми повинні усі разом. Громадянам зараз як ніколи важливо дотримуватися правил кібергігієни. Відповідальність кожного – дбати про власну кібербезпеку, захищаючи таким чином і країну»,  – наголосив голова Держспецзв’язку Юрій ЩИГОЛЬ.   

Протягом кібермісяця фахівці Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA https://cert.gov.ua/ , яка діє при Держспецзв’язку, розповідали про різноманітні аспекти кібербезпеки. Ця інформація особливо корисна студентам спеціальності «Кібербезпека».

Наші студенти взяли участь в освітній сесії «Кібервійна з росією: освіта в умовах нових викликів та загроз. Нове вікно можливостей для студентів», що проводилась Торгово-промисловою палатою України та Київським коледжем зв’язку за підтримки РНБО, Держспецзвязку та Департаменту кіберполіції https://www.youtube.com/watch?v=mbmU7cG_t0g .

Також впродовж жовтня Мінцифри спільно з Проектом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» представлять новий освітній серіал та симулятор про кібербезпеку https://www.kmu.gov.ua/news/misiats-kiberbezpeky-porady-pro-bezpechnu-povedinku-v-merezhi-ta-novyi-navchalnyi-kurs.

Завдяки участі кафедри кібербезпеки в міжнародному грантовому проєкті  USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» студенти кафедри долучались до тематичних вебінарів:

  • «Цифрові розслідування» від компанії CyberLab;
  • Про аналітичні платформи, їх види, особливості та функціонал від системного інтегратора Alesta.

21-22 жовтня команда наших студентів у складі: Віталія Бреусенка, Олени Пархоменко (КБ-01), Ярослава Горлача та Іллі Піскурьова (ІН-01) взяла участь у    IV Всеукраїнському хакатроні -YEPS   https://www.yeps.me/  за тематикою «Розробка ІТ-рішень для боротьби з шахрайством».

Актуальність питань кібербезпеки не обмежується рамками одного місяця на рік, а потребує підтримки 24/7.  Саме для цього на сайті кафедри кібербезпеки СумДУ постійно розміщується корисна інформація та новини кіберпростору https://cybersecurity.sumdu.edu.ua/.

 

 

 

 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]