Дата публікації:
26 жовтня 2023
Кількість переглядів:
350
Поділитися:

Представники 28 українських закладів вищої освіти стали учасниками міжнародної літньої школи «Адміністративні послуги університету», організованої Університетом ім. Адама Міцкевича (м. Познань, Польща). Від Сумського державного університету в ній взяв участь директор департаменту по роботі з персоналом та підготовці науково-педагогічних кадрів Дмитро ЦИГАНЮК.

Проєкт літніх шкіл фінансується Національною Агенцією Академічних Обмінів NAWA (Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej) і є формою демонстрації досвіду Університету ім. Адама Міцкевича у сфері написання та реалізації грантових проєктів.

Нинішній захід було присвячено питанням удосконалення управління університетами та пошуку нових рішень у важких і стресових умовах, у яких працюють українські університети останні декілька років. Протягом тижня під час сесій і тренінгів представники українських закладів вищої освіти разом із польськими колегами обговорювали нагальні проблеми рекрутингу, розвитку персоналу, формування та оптимізації оргструктури, диверсифікації фінансових надходжень, економії витрат, роботи зі студентами тощо. Учасники візиту дискутували з польськими партнерами щодо розробки та запровадження нових ефективних управлінських рішень, враховуючи особливості діяльності українських ЗВО під час воєнного стану в Україні.

Довідково.

Сумський державний університет має багаторічну історію співробітництва з Університетом ім. Адама Міцкевича, зокрема в рамках грантових програм, проєктів міжнародної академічної мобільності тощо. З початку 2023 року польським університетом для представників українських ЗВО було організовано близько 20 літніх шкіл, у яких наразі вже взяли участь 17 співробітників СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]