Дата публікації:
30 жовтня 2023
Кількість переглядів:
380
Поділитися:

27 жовтня Сумський державний університет гостинно приймав у своїх стінах гостей зі шкіл міста Суми. Понад півсотні класних керівників випускних класів та заступників директорів з навчальної роботи ближче ознайомились з матеріально-технічною базою провідного українського закладу вищої освіти.

У СумДУ для колег організували екскурсію до навчально-дослідницької лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab», навчальних центрів IT-компаній, бібліотеки. У коворкінгу «Універ City» відбулась зустріч освітян з представниками різних служб університету.

Зокрема, начальник відділу бенчмаркінгу та статистики Денис СМОЛЕННІКОВ акцентував увагу на успішності СумДУ через призму рейтингів університетів світу. Він наголосив на тому, що високі позиції в рейтингах авторитетних міжнародних агенцій мають репутаційний ефект, а також впливають на вибір абітурієнтом місця для здобуття вищої освіти.

«За дослідженнями відомої міжнародної агенції QS, 70% абітурієнтів звертають увагу на рейтинги, коли приймають рішення, який заклад вищої освіти обрати для вступу», - зазначив Денис СМОЛЕННІКОВ.

Це підтверджується і опитуваннями першокурсників, які щороку проводяться по завершенні вступної кампанії. Кожен другий цьогорічний учасник опитування відзначив, що визначальним фактором при виборі СумДУ були його високі місця в престижних міжнародних рейтингах.

На можливостях та перевагах, які надає студентам СумДУ участь в програмах міжнародної академічної мобільності, зосередила увагу представниця управління міжнародного співробітництва Наталія МАРИНИЧ.

Вона підкреслила, що академічна мобільність розширює межі освітньої та професійної самореалізації, додає конкурентних переваг на ринку праці.

Загалом СумДУ реалізує більше 75 довгострокових та короткострокових програм міжнародної академічної мобільності студентів, аспірантів, наукових та науково-педагогічних працівників із потужною стипендіальною та грантовою підтримкою у понад 20 країнах світу.

Директор департаменту доуніверситетської освіти Юрій МЕРЗЛЯКОВ розповів про організацію на базі СумДУ різноманітних заходів для школярів, таких як: Дні відкритих дверей, Фестиваль науки, Майстер-шеф, Караоке-батл тощо. Для учнів 10-11 класів передбачена ціла низка підготовчих курсів, що допоможуть підготуватися до проходження НМТ та вступу до омріяного ЗВО.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]