Дата публікації:
01 листопада 2023
Кількість переглядів:
1080
Поділитися:

1 листопада в Сумському державному університеті розпочалися Дні відкритих дверей. У перший день спеціальності та освітні програми презентували Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту, факультет іноземної філології та соціальних комунікацій, а також факультет технічних систем і енергоефективних технологій.

Знайомство зі спеціальностями, представленими на Дні відкритих дверей, стало для абітурієнтів своєрідним випробуванням – вони мали виконати завдання та отримати заліки з різних дисциплін. Протягом заходу майбутні студенти визначали вагу предметів, вироблених із певних матеріалів, проходили кіберспортивні змагання, шукали підроблені купюри, вчилися говорити на камеру, займалися перекладом та багато чого іншого. Ті абітурієнти, котрі склали всі заліки, отримали солодкі подарунки, а також взяли участь у розіграші призів від СумДУ.

Після проходження квесту абітурієнти відвідали інформаційні зустрічі з представниками факультетів та інституту, де мали можливість поспілкуватися з викладачами та представниками студентського самоврядування, дізнатися більше про спеціальності, поставити запитання.

«В інформаційному просторі кожен університет говорить про себе, що він – найкращий. Але я впевнений, що для абітурієнтів корисно особисто приходити до ЗВО, оглядати базу, спілкуватися з представниками, ставити запитання. Звичайно, можна навчатися протягом життя, отримувати другу, третю освіту, але перша, базова, є надзвичайно важливою. У цей період формується особистість людини, її моральні якості,  це сприятливий час для налагодження соціальних контактів, студентської дружби на все життя, хтось знаходить  кохання, тому ось цей вибір має бути усвідомленим та виваженим», – зазначив під час заходу ректор СумДУ Василь КАРПУША.  

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]