Дата публікації:
06 листопада 2023
Кількість переглядів:
420
Поділитися:

У межах робочої поїздки омбудсман провів зустріч з керівниками державних установ, підприємств та організацій області, народними депутатами, на якій було обговорено стан дотримання прав людини.

Присутні вшанували пам’ять загиблих від російської агресії мирних жителів, дітей та військових.

Дмитро Лубінець відзначив роботу, що проводиться на Сумщині щодо захисту прав людей, дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, створення умов для інтеграції за новим місцем проживання, зокрема, в області прийнято комплексну програму підтримки ВПО.

«Зараз, як ніколи, порушуються базові права наших громадян через російську агресію. Тому я дякую, що на Сумщині всі гідно виконують свою роботу задля захисту прав людей», – підкреслив ЛУБІНЕЦЬ.

Особливу увагу на зустрічі було приділено питанням звільнення із російського полону військових і цивільних, зокрема дітей, поліпшення умов у місцях компактного проживання переселенців, підвищення уваги до потреб родичів військовополонених, залучення міжнародної допомоги тощо.

Також Дмитро Лубінець розповів про роботу Офісу омбудсмана України, наголосив на питаннях з якими можна звертатись, відрекомендував представника Уповноваженого у Сумській області – Тетяну МИРОНЕНКО, відвідав регіональне представництво, приміщення для якого надав Сумський державний університет, за що висловив подяку ректору Василю КАРПУШІ.

У своєму виступі ректор зазначив, що розміщення регіонального представництва на базі СумДУ –  це велика честь для закладу і логічне продовження діяльності університету, у складі якого є інститут права, працює Юридична клініка, де надається правова допомога різним категоріям громадян. Здобувачі вищої освіти ще на етапі навчання здобувають необхідні знання і практичні навички.

«Кожен зі студентів СумДУ обо’вязково має отримати певні компетентності щодо реалізації своїх прав і обов’язків як громадянин України. Кожен освітній стандарт, кожна спеціальність має обов’язкову дисципліну – «Демократія, цінності, механізми, принципи», що є результатом виконання україно-американо-канадського гранту «Міжнародна фундація виборчих систем», – наголосив ректор.

Він висловив сподівання на продовження плідної співпраці університету з  Офісом омбудсмана України, спрямованої на захист прав і свобод людей.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]