Дата публікації:
08 листопада 2023
Кількість переглядів:
650
Поділитися:

5 листопада завершила роботу Міжнародна літня школа «University Library and Digital Transformation», організована Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Сумський державний університет на цьому заході представляла директор бібліотеки Ольга КРИЦЬКА.

 Разом з колегами 28 університетських бібліотек України вона протягом тижня вивчала досвід роботи бібліотек м. Познань, а саме університетської Biblioteka Uniwersytecka w Poznaniu, зокрема і її факультетських бібліотек, публічної Biblioteka Raczyńskich, приватної Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk, де мали нагоду ознайомитись зі структурою, фондами, технічним забезпеченням, у тому числі з можливостями, що надаються для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

У головній університетській бібліотеці учасниці міжнародної школи ознайомилися з проєктом «Великопольська цифрова бібліотека», що надає доступ до рукописів, стародруків тощо, дізналися про польсько-шведський проєкт відновлення стародруків єзуїтської колекції.

Щоденні лекції, тренінги, презентації проєктів, майстер-класи, екскурсії бібліотеками сприяли набуттю нових знань та отриманню практичного досвіду.

«Можу з впевненістю констатувати, що бібліотеки України і бібліотеки Польщі сповідують однакові цінності: клієнтоорієнтованість, інноваційність, доступність, відкритість, інклюзивність, партнерство, патріотизм, професіоналізм. Університетські бібліотеки працюють в одному напрямку, а саме: підтримка досліджень, навчання та викладання, розбудова клієнтоорієнтованої сервісної моделі, вдосконалення цифрового контенту та послуг, покращення комунікаційних фізичних та віртуальних бібліотечних просторів», – зазначила Ольга КРИЦЬКА.  

За її словами, поляки високо цінують і бережуть свою культурну спадщину, пам’ятають історію. Відзначила, що польські колеги готувалися до зустрічі.

«Щирість і гостинність відчувалися в кожній бібліотеці, яку відвідали – говорить Ольга КРИЦЬКА. – Щиро вдячна усім організаторам заходу».

Літня школа поновила живе спілкування між українськими колегами, що сприятиме подальшій співпраці.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]