Дата публікації:
10 листопада 2023
Кількість переглядів:
352
Поділитися:

9 листопада в Сумському державному університеті відбулось планове засідання вченої ради. Головним питанням порядку денного стали підсумки роботи у 2022-2023 навчальному році та основні завдання на 2023-2024 н.р. щодо формування контингенту осіб, які навчаються за усіма освітніми та освітньо-науковими рівнями, курсами тощо.

Інформували з цього питання директор департаменту доуніверситетської освіти Юрій МЕРЗЛЯКОВ,  директор навчально-наукового центру підготовки кадрів вищої кваліфікації Антон БОЙКО, директор центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання Станіслав МЕЛЕЙЧУК і перший проректор Сергій ЛЄОНОВ.  

Незважаючи на виклики, що постали перед СумДУ у 2023 році, вчена рада позитивно оцінила результати вступної компанії. Було зазначено, що в університеті виконується різноплановий комплекс заходів, спрямованих на формування якісного контингенту здобувачів освіти. За денною формою навчання прийом на базі повної середньої загальної освіти у порівнянні з 2022 роком збільшився на 3%, за заочною формою – на 22%.

Продовжує зростати загальний контингент аспірантів та докторантів, спостерігався конкурс не тільки на місця державного замовлення, але й на ліцензійні місця за всіма спеціальностями.

З метою активізації процесу формування якісного контингенту здобувачів СумДУ, вчена рада ухвалила низку заходів, спрямованих на активну профорієнтаційну роботу за усіма освітніми та освітньо-науковими рівнями, курсами, формами навчання.

«Питання, що ми розглядаємо сьогодні – надзвичайно важливе. Це питання долі нашого закладу вищої освіти. Буде контингент – буде й СумДУ!», – підкреслив голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Також під час засідання вченої ради шляхом таємного голосування відбулося обрання на посади завідувачів кафедр: міжнародних економічних відносин – Юрія ПЕТРУШЕНКА, кафедри міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства – Владислави ЗАВГОРОДНЬОЇ.

Вчені звання доцента були присвоєні:

Жанні ОЛЕКСІЧ (кафедра бухгалтерського обліку та оподаткування);

Олексію ДЕМІХОВУ (кафедра управління імені Олега Балацького);

Світлані КАСЯН (кафедра екстреної медичної допомоги та медицини катастроф);

Марині ДЕМЕНКО (кафедра фізіології і патофізіології з курсом медичної біології);

Валерії МИРГОРОД (кафедра адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки);

Михайлу ДУМЧИКОВУ (кафедра кримінально-правових дисциплін та судочинства);

Анні СЛАВКО (кафедра міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства);

Анні НЕШТІ (кафедра технології машинобудування, верстатів та інструментів).

Почесне звання «Почесний доктор Сумського державного університету» присвоєно професору Вашингтонського державного університету, заступнику декана з рівності та інклюзії – інклюзивної педагогіки Бізнес-Коледжу Карсона (США) Діпрі ДЖХА.

Окрім цього на засідання було затверджено:

  • Положення про конкурс «Кращий підрозділ за результатами міжнародної діяльності».
  • Положення про організацію та проведення профорієнтаційної роботи (версія 04).

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]