Дата публікації:
10 листопада 2023
Кількість переглядів:
664
Поділитися:

10 листопада відбулася розширена онлайн-зустріч представників Сумського державного університету та Університету міста Ліверпуль у межах програми «Ініціатива єднання».

Ліверпульський університет – один із 20 найкращих закладів вищої освіти Великої Британії займає високі місця у міжнародних рейтингах (ARWU – 101-150; THE – 178, QS – 189). Він славиться своїми науковими школами та надзвичайно потужним людським потенціалом, що підтверджується, зокрема тим, що 9 професорів цього університету в різні часи були лауреатами Нобелівської премії.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША у вступному слові подякував британським колегам за велику підтримку в освітньо-науковій сфері.

«Усім накопиченим досвідом колеги з Університету міста Ліверпуль діляться з нами. І роблять це відкрито, з щирою душею, розуміючи, що ми знаходимось в умовах воєнного стану. За всю історію нашого університету це найбільш масштабний проєкт, оскільки охоплює цілий спектр напрямків і велику кількість учасників. На даний момент ми досягли значних результатів у розбудові конкретного та багаторівневого партнерства за дуже короткий час. Я впевнений, що зараз перед нами велика відповідальність щодо імплементації результатів співпраці. Це унікальний шанс для нашого університету і для  учасників проєкту. Важливо, щоб кожен з нас відчув і відповідальність, і можливості, які дає ця співпраця, той поштовх для власного професійного розвитку і розвитку університету», – наголосив Василь КАРПУША.

Професор, координатор програми «Ініціатива єднання» від Ліверпульського університету Ігор ПОТАПОВ висловив слова підтримки Україні й СумДУ у цей складний для нашої держави час, запевнив, що вона буде продовжуватись, окреслив напрямки поглиблення партнерства у новому році, зокрема наголосив, що вона набуде більш практичного значення і охопить більше напрямків, подякував ректору Василю КАРПУШІ і начальнику управління міжнародного співробітництва, координатору програми університетів-побратимів від СумДУ Костянтину КИРИЧЕНКУ за активну взаємодію.

«У планах на початок наступного року – формування нових проєктних заявок, підготовка спільних публікацій, проведення тренінгів для наших колег, зокрема з кар’єрного розвитку. Також ми розглядаємо як перспективний напрямок співпраці – спільне наукове керівництво дисертаціями. Сподіваємось на успішне втілення нових потужних проєктів з нашими британськими партнерами», – зазначив Костянтин КИРИЧЕНКО.

Діяльність у межах партнерства СумДУ з Ліверпульським університетом включає співпрацю за широким спектром напрямів, зокрема – літні школи та обміни студентами, підвищення кваліфікації викладачів, онлайн-платформа навчальних ресурсів, доступ до світових баз даних. Також колеги з університетів-побратимів спільно працюють над низкою проєктів у сфері бренд-менеджменту і маркетингу, діджиталізації досліджень і цифрової трансформації, співпраці бібліотек тощо.

Урочиста частина зустрічі передбачала вручення сертифікатів про успішне проходження стажування, підвищення кваліфікації у межах міжнародної українсько-британської ініціативи єднання стипендіатам програми.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]