Дата публікації:
20 листопада 2023
Кількість переглядів:
697
Поділитися:

Творчі колективи Сумського державного університету вибороли низку нагород у всеукраїнських і міжнародних фестивалях та конкурсах.

18 листопада на сцені актової зали СумДУ відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Mega Freedom», в якому взяли участь близько 500 танцівників – учасників хореографічних колективів і танцювальних студій. У конкурсі взяли участь студенти СумДУ – учасники театру танцю «Феєрія» під керівництвом Світлани БОНДАРЕНКО, які представили танок «Український жартівливий».

Своїм виступом наші студенти підкорили глядачів та журі і вибороли перемогу в номінації «Народний танець». Звання лауреатів  конкурсу отримали студенти: навчально-наукового медичного інституту – Поліна ГОРНОСТАЄВА, Катерина ТЕРТИШНА, Вадим ЛІЩИНА, Софія НІКІТЕНКО, Катерина СИДОРЕНКО, Кирило ПУШКАЛОВ, Руслан КРИВОРОТЕНКО, Ксенія ТОЛЧЕННІКОВА; факультету іноземної філології та соціальних комунікацій – Дар’я НАГОРНА; факультету електроніки та інформаційних технологій – Андрій ПОЛУЯНОВ; навчально-наукового інституту права – Аліна ГРИЦАЙ; навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту – Ксенія ГОРБУН.

Також 18 листопада відбувся Міжнародний фестиваль мистецтв «Лиманські зорі» (конкурсний тур за жанром «Вокальне мистецтво»), за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. У конкурсній програмі було представлено близько 200 творчих номерів у виконанні солістів та вокальних колективів.

Студенти СумДУ – учасники вокальної студії (керівник Ольга БОНДАРЕНКО) представили на конкурсі пісню «Ти дочекайся мене», за виконання якої одержали перемогу у номінації «Естрадний вокал». У складі колективу виступали: студентки факультету іноземної філології та соціальних комунікацій – Дарина БІЛАН, Дарина РУБАН, Діана БОЖКО, Марина ТКАЧЕНКО; факультету електроніки та інформаційних технологій – Софія ТОЛБАТОВА; навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту – Віра БАРДАКОВА, Євгенія ЛОЖЕЧНИК, Альона КОЛЕСНИК; навчально-наукового інституту права – Дар’я КАЛЬНА; студент факультету технічних систем та енергоефективних технологій – Андрій ШЕВЦОВ та фахівець відділу позанавчальної роботи – Марина ЯНКОВА. У сольній категорії конкурсу виступ студентки навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту – Єлизавети ЛИТЮГИ здобув 1 місце у номінації «Джазовий вокал».

Вітаємо наші творчі колективи з перемогами і бажаємо їм подальших успіхів! 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]