Дата публікації:
21 листопада 2023
Кількість переглядів:
1044
Поділитися:

20-21 листопада на запрошення міжнародної рейтингової агенції Times Higher Education, Фундації Ректорів Польських та Академії PCG, делегація Сумського державного університету у складі ректора Василя КАРПУШІ, начальника управління міжнародного співробітництва Костянтина КИРИЧЕНКА і начальника відділу бенчмаркінгу та статистики Дениса СМОЛЕННІКОВА взяла участь у ІХ-й Міжнародній конференції лідерів університетського менеджменту LUMEN (м. Сероцьк, Польща).

Ключові питання, які обговорювались на заході, стосувались трансформації університетів Польщі та України, законодавчих реформ в сфері вищої освіти, використання штучного інтелекту в освітньому та науковому процесі, міжнародних рейтингів та глобальних перспектив.

Знаковою подією конференції стало нагородження кращих університетів Польщі й України за результатами останнього рейтингу Times Higher Education World University Rankings. Цього року серед понад 50 польских та українських ЗВО, що увійшли до рейтингу, Сумський державний університет був відзначений найвищою позицією.

У ході панельної дискусії лідерів університетського менеджменту, присвяченої перспективам трансформації системи вищої освіти України на шляху євроінтеграції, ректор Василь КАРПУША відзначив особливості потреб українських університетів в умовах воєнного стану і в контексті їх подальшої розбудови - потужну підтримку Польщі. «СумДУ продовжує розвиватись, посилює міжнародне співробітництво, і навіть в ці буремні часи нам вдалось збільшити на третину доходи від наукової діяльності», - наголосив Василь КАРПУША.

Під час освітнього форуму відбулися важливі переговори з провідними польськими університетами щодо подальшої співпраці, спільної розробки проєктів у відповідь на виклики сьогодення та для подальшої європейської інтеграції України.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]