Дата публікації:
30 листопада 2023
Кількість переглядів:
439
Поділитися:

29 листопада на базі Сумського державного університету відбулась нарада з керівниками дитячо-юнацьких спортивних шкіл області щодо особливостей  навчально-тренувальної та організаційної роботи в умовах воєнного стану.

Як наголосив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, попри всі складнощі воєнного часу, на Сумщині не планується скорочення мережі спортивних закладів.

«Пріоритетним напрямком бюджетного фінансування на даний час є безпека та оборона. Основний фінансовий ресурс зорієнтований на забезпечення ЗСУ. Разом з тим, питання підтримки спорту також є важливим, бо це основа фізичного розвитку, здоров’я нації, підготовки спортсменів, які здобувають перемоги на змаганнях найвищого рівня», – зазначив очільник Сумщини.

Перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ подякував керівникам ДЮСШ за надійне партнерство з університетом та наголосив на важливості розвитку подальшої співпраці в різних напрямках, зокрема, в профорієнтаційній роботі. Вагомим аргументом на користь вступу випускників ДЮСШ до нашого університету, зокрема, є те, що спортивна молодь залишаються в області і прославляє її на всеукраїнських та міжнародних спортивних аренах. Тим паче, що окрім широкого вибору спеціальностей, СумДУ налає унікальні можливості для розвитку спортивних талантів.

«Університет має сучасну потужну спортивну інфраструктуру для організації різноманітних змагань та проведення навчально-тренувальних занять з дотриманням безпекових умов», – наголосив Сергій Лєонов.

Він запевнив керівників ДЮСШ у готовності університету надавати власну матеріальну базу та тренерську допомогу юним спортсменам, аби діти мали можливість повноцінно займатися спортом, зміцнювати моральний і спортивний дух, брати участь у змаганнях, досягати спортивних вершин і здобувати перемоги для України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]