Дата публікації:
01 грудня 2023
Кількість переглядів:
749
Поділитися:

У Сумському державному університету визначили переможця щорічного талант-шоу. У дводенних творчих баталіях цього року переміг навчально-науковий медичний інститут.

Три місяці активної підготовки – і 29-30 листопада першокурсники представили на розсуд журі й глядачів свої вокальні, хореографічні, драматичні та музикальні здібності. У цьогорічному творчому марафоні взяли участь усі шість факультетів та інститутів СумДУ.

У перший конкурсний день свої артистичні уміння демонстрували представники навчально-наукового медичного інституту, факультету іноземної філології та соціальних комунікацій і факультету технічних систем та енергоефективних технологій. Другого дня глядачі насолоджувалися перфомансами першокурсників навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту, навчально-наукового інституту права, факультету електроніки та інформаційних технологій.

Усі виступи були об’єднані загальною темою – «Історичні епохи». Тож, глядачі разом з учасниками конкурсу мали можливість подорожувати у часі – від античності до майбутнього під акомпанемент шаленого драйву, чудової музики, яскравого співу, чуттєвої поезії, пристрасної драматургії.

Разом з НН МІ – відчули відлуння античності, з ІФСК – знайомились з історіями середньовіччя, з ТеСЕТ – побачили період після Відродження і до Нового часу, з БіЕМ – пройшлися творчими стежками 1-ї половини 20 століття, з ННІ права – здійснили мистецьку мандрівку у 70-90 роки 20 століття, з ЕлІТ – зазирнули у майбутнє.

Такий широкий часовий простір дав можливість учасникам продемонструвати різноманіття поетичних, музичних, драматичних жанрів та стилів. Колоритне вбрання, вдалі сценарії, артистизм були оцінені палкими оплесками глядачів і високими балами журі.

Команди-учасниці щедро дарували залу позитивні емоції і шалений драйв, що так необхідний у цей складний час. Тому щирі слова вдячності звучали на адресу ЗСУ, завдяки яким університетська молодь має можливість відчути ці дорогоцінні і такі швидкоплинні моменти студентського життя. А подібні конкурси – це ще й випробування характеру, впевненості і волі до перемоги. 

«Ми маємо демонструвати, що українці – нація нескорених. Гумор наш народ у різні часи використовував як ефективну зброю проти ворогів і допомагав долати усі незгоди», – звертаючись до учасників конкурсу, зазначив ректор Василь КАРПУША. 

Він наголосив, що студенти СумДУ – надзвичайно талановиті, креативні, амбітні й усі команди заслуговують на перемогу.

І кожна з команд її отримала. У п’яти номінаціях журі віддало пальму першості першокурсникам БіЕМу – «Художнє читання. Авторський твір (монолог)», «Сучасний танок (ансамбль)», «Авторська пісня (ансамбль)», «Конферанс», «Режисура». По чотири творчих трофеїв у студентів ІФСК – «Народний танок», «Естрадна пісня (малі форми)», «Академічний спів (соло)», «СТЕМ»,  в НН МІ – «Оригінальний жанр», «Естрадна пісня (ансамбль)», «Естрадний танок», «Художнє читання (вірш)».

Три щасливі перемоги здобули першокурсники НН ІП – «Вільна хореографія», «Пантоміма», «Фінальний номер».

У «Грі на музичних інструментах (ансамбль)» та «Вокально-інструментальний ансамбль (авторська пісня)» відзначились ЕлІТівці.

«Сценічна постановка» була найкращою у студентів ТеСЕТу.

А володарем «Золотого інтегралу – 2023» стала команда першокурсників НН МІ.

Щирі вітання переможцям, вдячність усім учасникам за чудові виступи і неймовірні емоції! Успіхів в навчанні і творчості!


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]