Дата публікації:
05 грудня 2023
Кількість переглядів:
504
Поділитися:

Асистентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, фахівчиня Прес-центру Марина САДІВНИЧА взяла участь у міжнародному стажуванні за програмою «Підготовка молодих журналістів та специфіка роботи регіональних медіа в Чехії та Україні», з 27 листопада до 1 грудня.

Стажування відбувалося в межах міжнародного проєкту «Підвищення якості підготовки молодих журналістів в Україні» від Асоціації з міжнародних питань Чеської республіки (Asociace pro mezinárodní otázky/Association for International Affairs). Учасницями освітньої поїздки стали тринадцять викладачок із різних університетів України.

Програма стажування була надзвичайно насиченою та передбачала активності в трьох містах – Празі, Відні та Брно. Під час поїздки учасниці зустрілися із представниками медійної спільної з України та Чехії, зокрема медіаексперткою Комісії журналістської етики Тетяною ЛЕБЕДЄВОЮ, представницею команди видання Texty.org.ua Галиною ПАСТУХ, експерткою українського медіацентру у Відні Оксаною СТАВРО, а також шеф-редактором інтернет-медіа Брненська пліткарка (Brněnská drbna) Міхалом ШТЯСТНИ та журналісткою газети Deník N і викладачкою університету Масарика Яною УСТОГАЛОВОЮ. Відвідали редакції Чеського радіо та Чеського телебачення Брно, де познайомилися з особливостями роботи регіональних представництв суспільних мовників, побували на кафедрі журналістики університету Масарика, поспілкувалися з представниками пресслужб адміністрації Південно-Моравського краю та університету Масарика.

Наприкінці поїздки представниці українських ЗВО побували в штаб-квартирі Радіо Свобода в Празі, де зустрілися з головною редакторкою української редакції Мар’яною ДРАЧ.

"Щаслива, що мала нагоду взяти участь у стажуванні. Цікаво було порівняти як працюють регіональні медіа в Україні та Чехії, познайомитися з діяльністю пресслужб, а також оцінити особливості підготовки майбутніх журналістів. Впевнена, що досвід, отриманий під час поїздки, стане в нагоді в різних аспектах моєї професійної діяльності", – зазначила Марина САДІВНИЧА.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]