Дата публікації:
08 грудня 2023
Кількість переглядів:
330
Поділитися:

Ізабель Чікоті – випускниця інституту бізнесу, економіки та менеджменту. За часів навчання в СумДУ дівчина була активною учасницею різноманітних конкурсів та проєктів, а ті, хто знає її особисто, досі згадують чарівний спів іноземної студентки.

Цього року СумДУ відзначає 75-річчя. Чому Ви свого часу вирішили обрати саме наш університет?

Я обрала СумДУ через те, що він дає виняткову можливість спілкуватися з людьми з усього світу. Окрім цього я отримала унікальний шанс вивчити нову мову та багату історію України.

Що Ви, в першу чергу, згадуєте, коли говорите про СумДУ? Чи були у вас якісь цікаві студентські історії?

Моя перша зима в Україні, зокрема в Сумах, посідає особливе місце у моїх спогадах. Це, безсумнівно, одне з найкрасивіших місць, які я коли-небудь бачила у зимовий сезон. Я чітко пам’ятаю, як гуляла по замерзлому озеру з друзями, і всі ми були в захваті від неперевершеного краєвиду.

Яка з навчальних дисциплін Вам найбільше подобалася? А що було найважчим у навчанні?

Під час навчання у Сумському державному університеті я отримувала велике задоволення від вивчення менеджменту, лідерства, вищої математики та мови.

Найважчим для мене в той період було те, що я не могла повернутися додому і побачити свою родину, оскільки я залишалася в Україні чотири роки поспіль.

Чи важко було складати іспити?

Одна з моїх улюблених цитат Бенджаміна Франкліна: «Якщо вам не вдалося спланувати – ви плануєте провалитися». Правильне планування та підготовка мають вирішальне значення для успішного складання іспиту.

Чи був у Вас улюблений викладач?

Одним із найяскравіших вражень у Сумському державному університеті було вивчення мови з моїм улюбленим викладачем, паном Віктором. Завдяки його чудовому викладанню я здобула мовні навички, що дозволили мені впевнено спілкуватися з місцевими мешканцями в Сумах.

Чи було щось, чого Вам не вистачало під час навчання?

Найбільше я сумувала за своєю родиною. Це єдине, чого мені не вистачало під час навчання в СумДУ.

Що, на Вашу думку, найголовніше в житті студента?

На мій погляд, найважливіше в житті студента – це знайти правильний баланс між навчанням, роботою та дозвіллям.

Розкажіть про свою позанавчальну діяльність? Чи були у Вас хобі в студентські роки?

У студентські роки я захоплювалася двома аспектами позанавчальної діяльності: співати та знайомитися з містом Суми. У мене була чудова нагода виступати в університеті з іншими талановитими студентами, і це дозволило мені не лише продемонструвати свою пристрасть до співу, але й спілкуватися з однокурсниками через музику.

Чим Ви найбільше завдячуєте університету?

Я найбільше завдячую Сумському державному університету тим, що він надав мені виняткову можливість вивчити другу мову та зануритися в іншу культуру. Навчання там дозволило мені розширити кругозір і отримати безцінний досвід, який сформував мій особистий та академічний ріст.

На Вашу думку, диплом СумДУ це престижно?  

Важко точно виміряти, що таке престиж. Проте, подорожуючи світом, я бачила кількох випускників СумДУ, які працюють у великих компаніях.

Дякуємо за інтерв'ю! І, нарешті, коротко охарактеризуйте Сумський державний університет.

Сумський державний університет пропонує трансформаційний досвід, сприяє особистісному зростанню та створює платформу для процвітання й зміни власного погляду на життя.

Переклад з англійської – студент групи ЖТ.м-21 Максим Шишкін

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]