Дата публікації:
08 грудня 2023
Кількість переглядів:
574
Поділитися:

7 грудня в бібліотеці Сумського державного університету відбулась відкрита зустріч з випускницею – журналісткою, акторкою та психологинею Анастасією КОТЛЯР.

Свого часу Анастасія отримала диплом СумДУ за спеціальністю «Журналістика», деякий час працювала журналістом, брала учать у зйомках українських фільмів, серіалів, рекламних та інших проєктах. Також Анастасія має психологічну освіту, практикує – займається арт-терапією й працює тренером-педагогом у дитячій акторській школі.

Під час зустрічі гостя розповіла про особливості роботи актора, про психологічну підготовку до роботи в кадрі, а також показала вправи для зняття психічної напруги й провела для учасників зустрічі тренінг із акторської майстерності.

Велику увагу Анастасія Котляр приділила саме психологічній підготовці до роботи в кадрі:

«Якийсь відсоток страху камери залишиться з вами назавжди. Це ознака вашого ментального здоров’я й адекватності. Ця тривога – необхідна.  Навіть досвідчені актори розповідають про те, що вони відчувають тривогу. Тому потрібно вчитися працювати з цим відчуттям», – зазначила Анастасія.

Також гостя розповіла про можливості участі в кастингах на різні ролі та  поділилася власним досвідом акторської роботи. Порадила студентам активно навчатися, не боятися помилок і мати сміливість бути собою.  

«Незалежно від того, куди саме ви спрямуєте свої сили, право, або навіть нахабність, бути собою – це найцінніше, до чого треба прагнути. Сподіваюсь, що я вас також колись побачу на екранах – нам усім там вистачить місця».

Учасники зустрічі охоче виконували вправи, брали участь в активностях тренінгу та обговоренні різних аспектів роботи в кадрі, ставили власні запитання щодо початку кар’єри гості, її творчого шляху та студентського життя, адже на заході зібралися здебільшого студенти-журналісти.

«Перше, що дуже підкорило – це формат тренінгу. Ми мали можливість на практиці відчути всі техніки та вправи. Анастасія – дуже  позитивна людина і своїм прикладом мотивує йти вперед, не зупинятися за першої ж невдачі. Зустріч була дуже корисною та неабияк цікавою!», – поділилася враженнями третьокурсниця-журналістка Анастасія САБЧУК.

«Сьогодні відбувся неймовірно пізнавальний захід. Особливо цікавими та корисними були практичні вправи. Хочу подякувати Анастасії за ініціативу та досвід, який я отримала в оточенні однодумців!», – висловилася студентка-першокурсниця Катерина БУРЛЮК.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]