Дата публікації:
18 грудня 2023
Кількість переглядів:
474
Поділитися:

12-13 грудня на запрошення Женевського центру управління сектором безпеки DCAF доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету Микола НАЗАРОВ зробив доповідь на міжнародному експертному семінарі «Встановлення балансу між ефективністю та демократичним цивільним контролем в оборонному секторі: уроки для України з Фінляндії, Південної Кореї та Тайваню». Семінар у Женеві (Швейцарія) був присвячений пошуку релевантних для України успішних практик реформ та післявоєнного відновлення.

 Під час експертного семінару Микола НАЗАРОВ презентував основні етапи реформування сектору безпеки та оборони України за останні 5 років та окреслив основні потреби у найближчу перспективу. Дослідник СумДУ був одним із трьох запрошених представників України для презентації і єдиним, хто взяв участь в режимі офлайн.

«Сьогодні Україна потребує успішних прикладів реформування сектору безпеки та оборони для того, щоб мінімізувати помилки та використати успішний досвід інших країн», – зазначив Микола НАЗАРОВ.

У ході дискусії експерти обговорили найбільш релевантні для України практики, які можна запозичити у досліджуваних країнах, а також досвід України, який вже використовується для змін безпекових стратегій інших держав. Також Микола НАЗАРОВ поділився результатами роботи Центру досліджень регіональної безпеки та Центру соціальних досліджень СумДУ щодо ключових загроз, які переживають сьогодні мешканці України.

DCAF – Женевський центр управління сектором безпеки має давню історію та репутацію сприянню безпеці держав та людей у рамках демократичного правління, верховенства права та поваги до прав людини. DCAF працює в більш ніж 70 країнах надаючи консультаційну підтримку для запровадження необхідних реформ в секторі безпеки та оборони.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]