Дата публікації:
21 грудня 2023
Кількість переглядів:
361
Поділитися:

20 грудня на базі Сумського державного університету відбувся ІІ етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

У творчому змаганні традиційно взяли участь представники учнівської та студентської молоді з різних куточків Сумщини. Загалом обласний етап конкурсу зібрав близько 60 студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти гуманітарних і негуманітарних напрямів навчання. Серед конкурсантів – 6 представників СумДУ.

У вітальних словах на відкритті конкурсу наголошувалося на важливій ролі  української мови в розбудові державності, відзначалась актуальність творчої спадщини Великого Кобзаря.

«З огляду на нинішню ситуацію, можемо сказати, що твори Тараса Григоровича Шевченка не про минуле, вони про сьогодення й про майбутнє української нації, – зазначила проректорка СумДУ Інна ШКОЛЬНИК. – …І на оновленій  землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі… – ці пророчі слова великого українського поета збуваються зараз».

Завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Володимир САДІВНИЧИЙ нагадав, що знавці української мови, творчі та обдаровані люди мають можливість здобути журналістський фах в нашому університеті, побажав учасникам успіхів у конкурсному етапі. Джерелом української державності назвав мову заступник директора Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Юрій ХАРЛАМОВ, він зазначив, що поціновувачі творчості Шевченка – це ті люди, які роблять внесок у розвиток і утвердження української мови, побажав конкурсантам особистих перемог, миру та великої перемоги нашої країни.

Українські пісні у чудовому виконанні вокалісток культурно-мистецького центру стали позитивним імпульсом учасникам до написання творчого завдання, пов’язаного з літературною спадщиною Шевченка.

Переможці обласного етапу конкурсу представлятимуть Сумщину на всеукраїнському рівні.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]