Дата публікації:
28 грудня 2023
Кількість переглядів:
372
Поділитися:

У Сумському державному університеті продовжуються щорічні звіти за напрямами діяльності. У звітуванні спортивних підрозділів, крім адміністративного менеджменту університету, взяла участь очільниця Сумської філії Національного олімпійського комітету, срібна призерка Олімпійських ігор Олена ПЕТРОВА, яка входить до складу Наглядової ради СумДУ.

При обговорені звіту ректор Василь КАРПУША відзначив успішність розвитку спорту в університеті. Понад 40 спортивних об’єктів, зокрема, Палац студентського спорту, волейбольний центр, плавальні басейни, спорткомплекси та спеціалізовані спортивні бази, забезпечують у СумДУ роботу відповідного напрямку. У звітному році майже 600 студентів-спортсменів  взяли участь у регіональних, міжобласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях з ігрових видів спорту, єдиноборств, легкої атлетики, водних та зимових видів спорту. Загалом 392 студенти СумДУ стали призерами турнірів різного рівня, що на 60% більше, ніж у попередньому році, у тому числі 60 спортсменів здобули титули чемпіонів і призерів міжнародних змагань.  Серед основних досягнень студентів –  Всесвітня зимова  Універсіада  у США, на якій срібну нагороду у біатлоні виборов Дмитро Грущак (факультет технічних систем та енергоефективних технологій); у баскетболі «3х3» на Чемпіонаті Європи студентська команда виборола срібло, а на Чемпіонаті світу – бронзу; на Всеукраїнській зимовій Універсіаді збірна СумДУ посіла 1 командне місце серед ЗВО України, а на Всеукраїнській літній Універсіаді з 24 видів спорту – 2 командне місце серед 124 університетів.

Щороку за результатами участі в змаганнях оприлюднюється список найкращих спортсменів. У 2023 році до цього списку увійшли 180 представників СумДУ – переможців і призерів міжнародних та всеукраїнських змагань.

Наші студенти – спортивна гордість України!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]