Дата публікації:
05 січня 2024
Кількість переглядів:
776
Поділитися:

5 січня відбулося підписання угоди про співпрацю Сумського державного університету з Lintech ICT Academy (Нігерія).

Урочиста процедура пройшла в онлайн-форматі. Партнерські наміри задокументували ректор СумДУ Василь КАРПУША та Президент Lintech ICT Academy доктор Брайт-Лайт Аллен.

У зустрічі також взяли участь: від Сумського державного університету – начальник департаменту міжнародної освіти Микола БОЖКО і заступниця начальника управління міжнародного співробітництва Тетяна МАЙБОРОДА, від Lintech ICT Academy – бізнес-менеджер Тобіас Ізраел НОБЕЛ, який до того ж є випускником СумДУ  і його амбасадором на африканському континенті.

«Я із задоволенням згадую Україну й, звісно, роки навчання в СумДУ. Це те, що я ніколи в житті не забуду. Це країна, в якій я говорив іншою мовою, і цьому я навчився в СумДУ. Україна назавжди буде моєю другою домівкою, а СумДУ назавжди залишиться в моєму серці і моїх думках», – сказав під час зустрічі Тобіас Ізраел Нобел, випускник 2018 року, за спеціальністю «Менеджмент».

Він подякував особисто Тетяні Майбороді за якісне викладання, уважне і турботливе ставлення, яке відчували до себе іноземні здобувачі освіти під час років навчання у СумДУ.

Доктор Брайт-Лайт Аллен висловив зацікавленість в афіліації Lintech ICT Academy з СумДУ, який він знає як провідний і один з найбільш інноваційних закладів вищої освіти в Україні та Європі.

«Ми будемо вдячні за партнерство, оскільки воно допоможе Lintech ICT Academy в забезпеченні нігерійських та африканських студентів якісною освітою за міжнародними стандартами», – зазначив доктор Брайт-Лайт Аллен.

Ректор СумДУ Василь Карпуша наголосив, що університет має довгий і успішний досвід співпраці з Нігерією, і наголосив, що вбачає колаборацію з Lintech ICT Academy важливою для подальшого розвитку закладу, зокрема, в сфері ІТ – сертифіковані курси, спільні розробки програм тощо. Вагомим чинником він назвав те, що у СумДУ напрацьована потужна система дистанційної освіти як окремої форми навчання, як в напрямку комп’ютерних наук, так і в галузях економіки та бізнесу, соціальних та інженерних наук, тому у рамках співробітництва окремим важливим напрямом стане дистанційна підготовка нігерійських студентів за спеціальностями СумДУ рівня бакалавр, магістр та PhD.

«Я впевнений, що сьогоднішнє підписання угоди – це старт успішного майбутнього і взаємовигідного партнерства, а також початком багатьох спільних цікавих проєктів», – підсумував Василь Карпуша.

Він висловив сподівання, що зовсім скоро в Україні настане мир і сторони матимуть можливість здійснити обмін візитами.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]