Дата публікації:
11 січня 2024
Кількість переглядів:
488
Поділитися:

На кафедрі фізіології і патофізіології з курсом медичної біології пройшли заняття Першої біологічної школи СумДУ. 10 січня відбулося урочисте її закриття, на якому всі учасники – а це старшокласники загальноосвітніх закладів м Суми – отримали сертифікати, найактивніших було відзначено грамотами.

Привітали та вручили нагороди слухачам школи директор навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету Андрій ЛОБОДА та студентський директор Олег ЛЕВІН.

Загалом у межах роботи біологічної школи було організовано 9 заходів, які, крім ініціаторів – співробітників кафедри фізіології і патофізіології з курсом медичної біології, також провели їх колеги з кафедр громадського здоров’я і морфології.

Під час занять школярі більше дізналися про цікаву науку – біологію. Серед розглянутих тем:

  • молекулярна генетика для чайників;
  • цікава мікробіологія та цікава паразитологія;
  • мозок – Всесвіт всередині нас;
  • від броколі до гамбургера: абетка здорового харчування тощо.

Учасники відвідали наукову лабораторію молекулярно-генетичних досліджень, де ознайомились із методикою виділення ДНК, проведенням полімеразної ланцюгової реакції та електрофорезу, у науковій лабораторії імуноферментного аналізу ознайомились із методикою постановки ІФА, про який так багато говорили під час пандемії COVID-19.

Під час роботи в мікробіологічній навчальній лабораторії виділяли мікроорганізми зі шкіри рук, вивчали мікрофлору грошових банкнот, поверхні гаджетів та визначали ефективність антисептиків відносно мікробів.

Також діти брали активну участь у цікавих вікторинах, майстер-класах. Скажімо, на майстер-класі зі здорового харчування навчилися розраховувати оптимальну для здоров’я вагу і складати корисний харчовий раціон.

Організатори Першої біологічної школи сподіваються, що проведені заходи сприятимуть підвищенню інтересу і мотивації учасників до вивчення предметів медичного спрямування, допоможуть проявити їх здібності і можливості.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]