Дата публікації:
11 січня 2024
Кількість переглядів:
1259
Поділитися:

11 січня відбулась виїзна установча нарада, на якій було обговорено виконання міжнародного грантового проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» за фінансування Міжнародного фонду «Відродження».

Захід відбувся на базі Офісу відновлення та розвитку Сумської міської територіальної громади, яка разом з Роменською та Шосткинською громадами представляють Сумщину в цьому проєкті.

У рамках співпраці буде проведено дослідження найактуальніших потреб Сумської територіальної громади, реалізовано підвищення кваліфікації представників місцевого самоврядування щодо міжнародної грантової діяльності, проєктного менеджменту, економічного розвитку громад, а також практично підготовлено грантові заявки з метою отримання міжнародної допомоги для вирішення нагальних проблем громади.

Під час зустрічі проєктні команди від Сумського державного університету та Сумської територіальної громади детально обговорили робочий план, визначили механізми дослідження потреб громади на основі відповідної методології проєкту, узгодили графік та тематику наступних спільних заходів.

«Даний проєкт є особливо важливим з точки зору розвитку потенціалу Сумщини для міжнародної інтеграції, співробітництва та фандрейзингу. Він органічно доповнює комплексну програму «СумДУ – Сумщині», яка, за підтримки ректора Василя КАРПУШІ, активно реалізується в регіоні. Я вдячний керівництву міста за відкритість та готовність до продуктивної співпраці задля нашого спільного успішного майбутнього», - зазначив координатор проєкту від СумДУ, помічник ректора з міжнародної діяльності, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО.

Проєкт «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» розроблено в рамках Альянсу українських університетів, серед співзасновників якого є СумДУ.

Посилання на Facebook-сторінку Альянсу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]